Verzekering

Hoe dek je als zzp’ers de belangrijkste schaderisico’s?

Ben je onlangs voor jezelf begonnen als zzp’er? Dan wil jij jezelf ongetwijfeld goed indekken tegen risico’s. Het zou immers zonde zijn als je binnen de kortste keren een schadeclaim aan je broek hebt hangen, waardoor je jouw bedrijfsvoering moet staken. Veel zzp’ers weten alleen niet hoe zij zich indekken tegen de belangrijkste schaderisico’s. Geldt dit ook voor jou? Lees dan vooral verder. In deze tekst helpen wij je namelijk om je goed te verzekeren tegen de belangrijkste risico’s.

Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af

Wanneer je als zzp’er schade aanricht aan (spullen van) een ander, kun je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Is er veel schade ontstaan? Dan kan het maar zo zijn dat je een flink bedrag neer moet tellen om de schade te vergoeden. Het is geen pretje als je de kosten uit eigen zak moet betalen. Sluit daarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp af.

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) ben je standaard verzekerd voor schade aan personen of spullen van een ander. Niet alleen schade die jij zelf aanricht wordt vergoed, maar ook schade die ontstaat door een product dat jij geleverd hebt en waar jij volgens de wet aansprakelijk voor bent.

Breid jouw AVB uit met aanvullende verzekeringen

Voor sommige ondernemers volstaat de standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar dit is niet altijd het geval. Daarom bieden verzekeraars jou de mogelijkheid om deze verzekering uit te breiden met één of meerdere dekkingen. Hieronder zetten we drie dekkingen op een rijtje waarmee zzp’ers hun aansprakelijkheidsverzekering bij sommige verzekeraars uit kunnen breiden.

– Eigendommen
Hiermee zorg je dat ook jouw eigendommen goed verzekerd zijn tegen schade. Denk aan inventaris, goederen, huurdersbelang elektronica en goederentransport.
– Rechtsbijstand
Als er bij het uitoefenen van jouw bedrijfsactiviteit een onverwacht conflict ontstaat, ben je verzekerd van juridische hulp wanneer je jouw AVB uitbreidt met rechtsbijstand.
– Ongevallen
Overlijd je door een ongeval of raak je invalide? Dan keert een verzekeraar een bedrag uit als je jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitgebreid hebt met deze aanvullende dekking.

Kies voor het zzp schadepakket van ABN

Wil je zo weinig mogelijk risico lopen? Dan doe je er goed aan jouw aansprakelijkheidsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen die we hierboven noemden. Om jezelf tijd, geld en moeite te besparen kun je voor het zzp schadepakket kiezen. Het grote voordeel van zo’n pakket is dat je hem helemaal zelf samenstelt.

Naast de AVB verzekering zzp bepaal je zelf welke dekking(en) je toevoegt. Wanneer je weet hoe jouw pakket eruit moet zien, kun je de premie berekenen. Dit gebeurt op basis van de branche waarin je actief bent. Een verzekeraar laat je vervolgens zien hoeveel premie je per maand betaalt. Wanneer jij je kunt vinden in de kosten, kun je direct een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Hiervoor vul je simpelweg jouw bedrijfsgegevens in en verstuur je de aanvraag. Vanaf dat moment gaat jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering in.

Gerelateerde artikelen

Back to top button