Sparen

Passief inkomen genereren

We spreken van een passief inkomen wanneer je een inkomstenbron hebt gecreëerd waarmee je met regelmaat geld ontvangt zonder dat je daar tijd en energie in hoeft te steken. Dat betekent echter niet dat het je helemaal geen tijd en energie gekost heeft. Lanceer je bijvoorbeeld een online cursus, dan investeer je eenmalig in deze cursus met jouw kennis en tijd. Zet je deze online cursus te koop en automatiseer je de verkoop, dan komt de omzet binnen zonder dat je dagelijks veel tijd aan hoeft te besteden. Je hebt dan een passief inkomen gegenereerd.

Geld verdienen met aandelen

Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je een passief inkomen kunt genereren. Eén van de meest gebruikte methoden is beleggen in aandelen. Je investeert een bedrag op de beurs en ziet de waarde toenemen zonder dat je daar zelf ook maar iets voor hoeft te doen. Ondanks dat je geen directe invloed kunt uitoefenen op de waarde van een aandeel, is het als belegger altijd belangrijk om op de hoogte te blijven van het nieuws rondom jouw investering. 

Naast het feit dat een aandeel zelf meer waard kan worden, zijn er ook bedrijven die dividend uitkeren aan hun aandeelhouders. De hoogte van het dividend is een x-aantal procent van de waarde van het aandeel. Investeer je dit dividend direct weer in aandelen, dan kan de waarde nog verder stijgen. Je profiteert zo van compound interest, de snelste weg naar financiële onafhankelijkheid.

Investeren in vastgoed

Een andere manier waarop je een passief inkomen kunt genereren is met behulp van een investering in vastgoed. Je koopt een pand en maakt dit geschikt voor verhuur. Vervolgens kun je maandelijks profiteren van huurinkomsten. Het voordeel is dat je op de particuliere markt een relatief hoge huurprijs kunt vragen. Een nadeel is dat je ook verantwoordelijk bent voor onderhoud en reparatie van het pand. Je zult dus een bedrag hiervoor moeten reserveren en kunt niet alle huurinkomsten als inkomen gebruiken.

Affiliate marketing

Wil je liever iets kleiner beginnen? Dan is affiliate marketing misschien iets voor jou. Je steekt dan eenmalig je energie in het schrijven van artikelen op je website. Op deze website plaats je links naar bedrijven die een connectie hebben met jouw artikel. Klikt een bezoeker op zo’n link én gaat hij over tot conversie, dan krijg jij een commissie van het bedrijf. Je hoeft na het plaatsen van het artikel er niet meer naar om te kijken, het geld wordt vanzelf verdiend. Je zal hier echter pas echt goed mee gaan verdienen als je een website hebt die veel bezoekers aantrekt. Dit doe je onder andere door veel waardevolle content te plaatsen en lucratieve samenwerkingen aan te gaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button