Sparen

Besparen op je huidige leningen? Dit is hoe!

Het lenen van geld is in Nederland veel voorkomend. Bijna iedere inwoner heeft wel een lening lopen. Dit kan gaan van een hypotheek tot rood staan bij een bank. In veel gevallen wordt er voor een lening te veel rente betaald. Dit heeft mede te maken met de lage rentestand van het moment. Daarnaast is het rentepercentage bij kleine leningen vaak ook veel hoger. Heb jij een of meerdere leningen lopen waarvan je denkt te veel rente te betalen? In dit blogbericht leggen we je uit hoe je kunt besparen op je huidige leningen. Hierdoor betaal je minder rente per maand en word je eerder schuldenvrij!

Profiteer van de lage rente

De afgelopen jaren is de rente op het lenen van geld steeds lager geworden. Hierdoor is het aannemelijk dat je een lening hebt lopen waarvoor je te veel rente betaald. Een persoonlijke rente van bijvoorbeeld 15.000 euro uit 2011 had een rente van 8,6%. Deze rente is gedaald naar een 5.7%. Dit is een zeer groot verschil waar je goed van kunt profiteren. Dit kun je doen door een lening over te sluiten. Maar hoe werkt een lening oversluiten precies? Je sluit een nieuwe lening af met de lagere rente. Vervolgens betaal je met het geleende geld de lening met hoge rente af. Hierdoor heb je enkel nog de lening met de lagere rente, en dus betaal je per maand minder!

Welke leningen kan ik precies oversluiten?

Heb je een persoonlijke lening lopen? Of heb je meerdere ‘kleine’ leningen openstaan? Er zijn verschillende leningen die je kunt oversluiten. Denk bijvoorbeeld aan rood staan, een openstaande creditcardrekening, een auto lening of doorlopend krediet. Alle kleinere leningen kunnen samen een grote last zijn. Daarnaast zijn de rentepercentages op deze kleinere leningen in de meeste gevallen erg hoog. In dit geval is het oversluiten van de leningen een goede optie. Je neemt hiervoor een lening die het bedrag van alle kleine leningen dekt. Vervolgens los je alle kleine leningen af en heb je een overzichtelijke, goedkopere lening.

De voordelen van een lening oversluiten

Aan het oversluiten van een lening zitten verschillende voordelen. Het eerste voordeel is natuurlijk duidelijk: Het bespaart je enorm veel geld. Daarnaast wordt het ook een stuk overzichtelijker welke leningen je hebt lopen; dit is er dan namelijk nog maar 1. Dit zorgt er ook direct voor dat het gemakkelijker wordt om de lening af te lossen en dat je precies inzichtelijk hebt hoe hoog je lening is. Tot slot heeft het oversluiten van een lening een kortere looptijd. Hierdoor ben je eerder schuldenvrij. Het oversluiten van een lening gaat aan de hand van concrete vragen over je financiële situatie. Vervolgens zal de adviseur een persoonlijk leen plan opstellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button