Overig

Vrij en onbezorgd op vakantie?

Deze zomer is het niet meer zo vanzelfsprekend dat je stressloos het vliegtuig kunt pakken naar jouw favoriete bestemming. Lange wachtrijen en chaotische bagageverwerking maken het lastig om volledig te kunnen ontspannen. Om het effect op het klimaat van een vliegtuigreis ook maar niet uit te vlakken. Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Pak gewoon de auto en je bent er zeker van dat je het verloop van je reis voor het grootste gedeelte in eigen handen hebt. Natuurlijk kun je ook dan te maken krijgen met oponthoud, maar dan kun je altijd nog een hotel boeken of de tent opzetten. Hoe en waarom je het beste met de auto op vakantie kunt gaan, lees je hier. 

Alleen maar plussen

Je laadt de koffers in de kofferbak, je prepareert een lunchtrommel, je favorieten vakantie muziek uit de speakers en gaan met die banaan. Met de auto ben je volledig vrij om te gaan en staan waar je maar wilt. Je kunt van tevoren je eigen route uitstippelen of je gaat gewoon lekker op de bonnefooi. Wat de kosten betreft, ben je voornamelijk geld kwijt aan benzinekosten, maar deze liggen altijd nog een stukje lager dan een vliegreis voor heen en terug. Je kunt misschien niet naar verre oorden als Azië of Amerika, maar ook Europa heeft veel prachtigs te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een route trip maken langs de kust van Frankrijk of een indrukwekkende stedentrip door het Oostblok. Je kunt veel meer bagage meenemen dan wanneer je met het vliegtuig gaat, dus eigenlijk veel comfortabeler. Daarnaast kun je op plekken terecht komen waar je op voorhand nooit eerder over na hebt gedacht en waar je niet zou komen als je met het vliegtuig zou gaan. 

Rit kit

Als je besluit om de auto te pakken, is het handig om een kit samen te stellen. Dit is een pakketjes met allemaal praktische benodigdheden voor onderweg. Bijvoorbeeld een verbanddoos, telefoonoplader, een telefoonhouder auto en voldoende smartphonehoesjes mocht er eentje beschadigen onderweg. En zonder telefoon ben je met de auto toch wel redelijk onthand. Ook is het handig om een anwb-kaart mee te nemen en pijnstillers. Zo ben je op veel dingen voorbereid tijdens de rit. Als je van plan bent om onderweg ook te gaan kamperen, is een zaklamp noodzakelijk. Je kunt pech krijgen onderweg en als het avond is, zie je niet altijd alles even goed. 

Ideeën 

Ben je nog niet eerder op autovakantie geweest? Dan kun je ideeën op doen door op internet te zoeken naar autovakanties. Veel mensen hebben hun ervaringen gedeeld en geven tips over bestemmingen die goed begaanbaar zijn met de auto. Dus bespaar jezelf de stress en ga dit jaar eens niet met het vliegtuig. Je zult merken dat dit een heel nieuwe beleving is van vakantie vieren. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button