Overig

Test je kennis: verschillende betaalmogelijkheden

Nu online shoppen, zeker sinds corona, niet meer weg te denken is uit het dagelijkse modebeeld en de keukenapparaten ook steeds vaker via een online winkelmandje worden aangeschaft, nemen wij je graag even mee in verschillende betaalmogelijkheden. Hoewel meeste shoppers de voorkeur geven aan iDeal, weten ze soms niet eens wat de andere mogelijkheden eigenlijk betekenen. Wij geven graag opheldering over de vijf meest voorkomende betaalmogelijkheden die ons Kikkerlandje kent; lees snel met ons mee! 

iDeal; direct afgeschreven

Voor de meeste consumenten komt iDeal goed uit; je betaalt direct wat je afrekent. Hierdoor weet je direct waar je aan toe bent wanneer je naar je rekening kijkt. iDeal komt in bijna elke webshop voor en is de meest gebruikte betaalmogelijkheid binnen Nederland. Het is een handige manier van betalen omdat iDeal matcht met elke Nederlandse bank; je klikt jouw bank gemakkelijk aan wanneer je wil afrekenen en wordt doorgeleid naar de app of website van jouw bank. 

Betalen met creditcard

Veel mensen die wel eens grote uitgaven doen, of af en toe de Nederlandse grens oversteken zullen hem in de portemonnee hebben zitten; de creditcard. Een creditcard is een ideale manier om een grotere uitgave te doen, vooral als het geld op jouw lopende rekening op dat moment niet toereikend is. Bij een creditcard komt de rekening vaak pas aan het eind van de maand, hier dienen consumenten dus wel rekening mee te houden. (Wil je een credit card aanvragen? Lees dan goed door hoe het werkt!)

Achteraf betalen; like it or not? 

Met twee drukken op de knop bestel je tegenwoordig een nieuw spel of een vinted T-shirt. iDeal maakt het koopproces al erg gemakkelijk, maar nog makkelijker; achteraf betalen. Wanneer je kiest voor achteraf betalen zal je later een factuur, of betaalverzoek toegestuurd krijgen via het bedrijf waar je een aankoop doet. Ideaal, vooral als je dat ene jurkje toch écht nodig hebt één dag voordat jouw loon binnen is. Echter, aan de andere kant, is het wel verstandig om dit geld goed apart te zetten, voordat je de kosten van het betaalverzoek niet meer verwacht en je dus voor ‘’onvoorziene’’ kosten komt te staan. 

Paypal

Paypal kan worden gezien als bemiddelaar tussen consument en bedrijf. Je kan een account aanmaken op Paypal, waarmee je toestemming geeft dat zij geld van jouw rekening halen wanneer je een aankoop doet via Paypal. Het fijne van het gebruik van Paypal is, is dat je verzekerd bent wanneer je een product niet binnenkrijgt; Paypal verzendt jouw geld dan terug naar jouw rekening! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button