Overig

Mijn kind wil elektronica voor zijn verjaardag, wat nu?!

Zoonlief staat op het punt zeven te worden, en voor hem wordt het nu toch wel echt tijd voor een eigen mobieltje, of spelcomputer. Opzich niks mis mee, buitenspelen is ook maar saai als ieder ander wèl binnen op zijn mobiel of computer naar een scherm zit te staren. Toch had je het liever nog even uitgesteld; boeken lezen, hutten bouwen, buskruit… het lijkt alsof dit voorgoed verleden tijd is… Maar een zeurende zoon of dochter is ook niet het einde van de wereld, dus wellicht moet je dan toch maar met zijn plannen in zee gaan. Is het dan al tijd voor een mobieltje, of wil je toch liever een ander elektronisch goed cadeau doen? Wij geven je graag de ultieme tips voor het geven van elektronica; lees snel met ons mee! 

Telefoon cadeau

Hoewel je er niet helemaal achter staat is het toch eigenlijk best wel handig dat zoon- of dochtelief je kan bereiken wanneer nodig, en in contact kan staan met zijn of haar vrienden via WhatsApp. Hak je de knoop door en heb je toch besloten jouw kind ene mobiel cadeau te doen? Ga dan eerst met hem of haar in gesprek over het gebruik ervan. Daarnaast is het verstandig om schermtijd op de telefoon in te stellen, en vergeet niet dat de telefoon het best beneden kan blijven wanneer de kids naar bed gaan; anders heeft het een ontzettend grote invloed op hun slaap! 

Tablet cadeau

Meer safe and sound; het geven van een tablet. Op een tablet kunnen kinderen niet WhatsAppen, al kunnen ze wel via andere Social Media programma’s in contact staan met hun klasgenootjes of maten van de sport. Iets minder vrijheid dus, maar wel genoeg. Vergeet niet dat wanneer je een tablet cadeau doet, je kiest voor tablet verzekeren. Tablets zijn groot en best een beetje lomp; niet goed voor kleine kinderhandjes! 

Nintendo Switch cadeau

In touch met het spelletjes netwerk en niet met klasgenoten. Misschien nog wel de meest veilige optie en hopelijk neemt kindlief er dan ook genoegen mee. De Nintendo Switch is een populaire spelletjescomputer die vandaag de dag vanaf het ontbijt tot het slapengaan wordt gebruikt. Perfect dus, wanneer je je kind een elektronische get-a-way cadeau wil doen. Vergeet niet dat ook dit elektronische device lekker ingeleverd moet worden ’s avonds, zodat het geen invloed heeft op de slaap van de kleine! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button