Overig

Houten vloer in nieuwbouwwoning? Hongaarse punt is ideaal

Ga je binnenkort verhuizen naar een compleet nieuw huis? Dan heb je qua interieur al heel wat keuzes moeten maken. Ook het kiezen van de juiste vloer is hierin een belangrijke stap. Want het effect dat een vloer op je interieur heeft, is heel groot. Een populaire houten vloer is de Hongaarse punt. Wat is het? En hoe is het anders dan visgraat? Je leest het hier.

Stijlvolle vloer met patroon

Op het eerste gezicht doet een Hongaarse punt vloer je misschien denken aan een visgraat vloer. Ze hebben namelijk beide een zigzaggend patroon. Toch zijn de vloeren niet hetzelfde. Bij de Hongaarse punt – de naam zegt het al – komen de planken samen tot in een punt. De zijkanten van de planken worden schuin afgesneden, waardoor de letter v zich lijkt te herhalen. Bij visgraat worden de planken niet afgesneden en loopt het patroon gewoon door. Zoek je een klassieke vloer voor in je nieuwe huis? Dan is de Hongaarse punt een geweldige keuze. De specialisten van het Friese Dutzfloors helpen je graag – geen overbodige luxe wanneer de designmogelijkheden oneindig zijn!

Europees eikenhout van topkwaliteit

Het liefst wil je nog jaren en jaren met veel plezier wonen in je nieuwe huis. Daar past een vloer van hoogwaardige kwaliteit goed bij. Een voorbeeld van een houtsoort die lang meegaat, is Europees eikenhout. Het hout is sterk en kan – met de juiste behandeling – tegen alle stootjes. 

Kleine kinderen of huisdieren zijn dus geen bedreiging voor de vloer. Het is een geschikte houten vloer voor kinderen en huisdieren.  Uiteindelijk is dat ook waar een vloer voor is bedoeld: je wilt er echt op kunnen leven. Een ander voordeel van Europees eikenhout is dat het duurzaam is. Dutzfloors haalt dit FSC-hout uit duurzaam beheerde bossen. Hier wordt voor elke gekapte boom een nieuwe gepland. Met andere woorden: je haalt een mooi en natuurlijk product in huis dat geen negatieve impact op het milieu heeft.

Duurzame investering

Over duurzaamheid gesproken – het eikenhout van Dutzfloors leent zich ontzettend goed voor vloerverwarming. Het merendeel van hun vloeren leggen ze zelfs in combinatie ermee. Wij snappen wel waarom. Het mes snijdt namelijk aan twee kanten. Vloerverwarming en eikenhout zorgen enerzijds voor een aangenaam en constant binnenhuisklimaat. In de winter, maar ook in de zomer dankzij de vloerkoeling. De eiken duoplank vloeren van Dutzfloors blijven dankzij de onderlaag van berkenmultiplex heel strak liggen, zelfs wanneer het hartje winter is en je de verwarming vol aan hebt. Anderzijds is het verwarmingssysteem zelf energiezuinig dan radiatoren. Je stookt dus minder en geniet tegelijkertijd van meer comfort. Win-win!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button