Overig

Hoeveel energie verbruikt een airco?

Story Highlights
  • Het verbruik van een airco
  • De kosten voor de aanschaf en het verbruik
  • Mobiele airco kost je rond de 45 euro per ,maand

Een airco in welke soort dan ook aanschaffen, kan iets zijn dat je al langer in gedachten hebt wanneer je de warmte tijdens de nacht meer dan beu bent. Heerlijk kunnen genieten van frisse en afgekoelde lucht tijdens een warme zomernacht klinkt als een droom. Maar dat hoeft niet bij een droom te blijven wanneer je gewoon een airco aankoopt. Maar je moet natuurlijk wel rekening houden met de aankoopkost van de airco en hoeveel deze verbruikt. We zetten het allemaal even voor jou op een rijtje!

Wat is een mobiele airco?

Een mobiele airco werkt op dezelfde manier als een vaste airco-installatie, maar is te verplaatsen. Dit wil dus zeggen dat je verschillende ruimtes, uiteraard op verschillende tijdstippen, kan afkoelen met de airco. De mobiele airco zal warme lucht uit de ruimte zuigen en deze lucht gaat door een warmtewisselaar. Vervolgens zal deze lucht opgesplitst worden in koude en warme lucht. Dit door middel van koelvloeistof. De koude lucht zal de ruimte ingeblazen worden en de warme lucht wordt naar buiten geleid. Dit kan aan de hand van een afvoerslang of een buitenunit, afhankelijk van de soort mobiele airco.

Wat verbruikt een mobiele airco?

Dat een mobiele airco kopen heel wat voordelen heeft, lijkt duidelijk. Maar helaas is er ook een nadeel aan en dat is het energieverbruik. Dit ligt een pak hoger dan bij een vaste airco-installatie. Wanneer het echt warm is en je een maand aan een stuk de mobiele airco laat draaien, dit aan 6,5 u per dag, zit je aan een verbruik van 200 kWh. Dit staat gelijk aan 45 euro per maand.

Wat is een vaste airco?

Het woord zegt het al zelf, een vaste airco kopen, dan mag je je aan een airco verwachten die niet te verplaatsen is. De vaste airco werkt op dezelfde manier dan een mobiele airco, maar heeft een groter koelvermogen. Een vaste airco met buitenunit maakt heel wat minder geluid dan sommige mobiele airco’s en gaan langer mee. Vaak wordt de lucht ook gefilterd met een vaste airco en kan je hier ook de lucht mee verwarmen in plaats van afkoelen.

Wat verbruikt een vaste airco?

Een mobiele airco kopen op BlueSolid of een vaste airco kopen, het kan een moeilijke keuze zijn. Ook is het energieverbruik bij een vaste airco niet onbelangrijk. Een vaste airco 6,5 u per dag laten draaien gedurende een maand verbruikt 150 kWh. Dit staat gelijk aan 35 euro per maand. Daarmee is een vaste airco kopen op BlueSolid dus goedkoper dan een mobiele airco!

Gerelateerde artikelen

Back to top button