Overig

Hoe verzeker je jouw bedrijf in de autobranche?

Heb jij een bedrijf in de autobranche? Dan weet je dat dit risico’s met zich meebrengt. Zo staat je voorraad vaak buiten, kunnen auto’s beschadigd raken tijdens proefritten, kan gereedschap worden gestolen of kapot gaan en ben je verantwoordelijk voor auto’s van klanten die in je garage staan voor onderhoud. Wil je meer weten over de juiste verzekeringen voor jouw bedrijf? In dit artikel zetten we een aantal te nemen stappen voor je op een rij.

Stap 1: Stel vast wat jouw bedrijf nodig heeft

Elk bedrijf is anders. Voordat je een verzekering afsluit, is het belangrijk om na te denken over welke risico’s jij loopt en of jij deze risico’s ook zelf wilt dragen. Vervoert jouw bedrijf regelmatig auto’s met een eigen trailer? Dan loop je het risico op schade tijdens het transport. Staat jouw voorraad (gedeeltelijk) buiten? Kijk dan naar de schade die veroorzaakt kan worden door bijvoorbeeld slecht weer. Denk dus van tevoren goed na over jouw bedrijfsrisico’s. En wil je deze risico’s niet zelf dragen? Onderzoek dan welke verzekering geschikt is voor jouw bedrijf. 

Stap 2: Sluit de juiste Garageverzekering af

Je bent aan het onderzoeken welke verzekering het beste bij jouw bedrijf past. Bijvoorbeeld een Garageverzekering. Naast de verplichte WA-dekking zijn bij veel verzekeraars andere dekkingen mogelijk met een Garageverzekering. Zo kun je de auto’s die buiten op het terrein staan verzekeren tegen schade door bijvoorbeeld vandalisme of hagel. Ook kun je met een Garageverzekering regelingen treffen die rekening houden met de wisseling van de waarde van je voorraad. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken om over- of onderverzekerd te zijn. Andere bijkomende voordelen die Garageverzekeringen bieden, zijn bijvoorbeeld het verzekeren van auto’s van klanten in jouw beheer, het verzekeren van bewerking schade en een verzekering tijdens transport. Kortom, een Garageverzekering bestaat uit uitgebreide opties en is vaak maatwerk.

Stap 3: Biedt meerwaarde voor je klant

Wil je je klanten graag meer service bieden? Dat kan bijvoorbeeld met een Autozeker pakket. Met dit pakket kun jij jouw klanten -bij de verkoop van een auto- een Autoverzekering aanbieden. Zo bied je meer service en blijf jij altijd het aanspreekpunt voor je klant bij schade aan een voertuig. Wel zo makkelijk!

Stap 4: Vraag om hulp als je er niet uit komt

Zie je door het bomen het bos niet meer? Weet je echt niet welke verzekering voor jou geschikt is? Vergeet niet dat je altijd hulp kunt inschakelen van een ervaringsdeskundige, andere autobedrijven of een expert op het gebied van verzekeringen in de autobranche. Daarnaast geven veel verzekeringsmaatschappijen ook de nodige informatie. Zo ben jij binnen de kortste keren op de juiste manier verzekerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button