Overig

Hoe houd je controle over al je social media kanalen?

Het wordt voor bedrijven steeds belangrijker om online zichtbaar te zijn. Met social media kanalen wordt dit makkelijker, althans, dat lijkt het. Het wordt namelijk steeds lastiger om op alle sociale media kanalen actief te blijven. Gelukkig is hier een goede oplossing voor. Met een social media tool zorg je er namelijk voor dat je alle social media kanalen vanuit een overzichtelijke plek kunt gebruiken. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over het gebruiken van een social media tool.

De voordelen van een social media tool

Het bijhouden van de social media kanalen voor een bedrijf is veel werk. Een bedrijf maakt namelijk altijd gebruik van meerdere social media kanalen, waardoor het overzicht al snel kan verdwijnen. Met een social media tool zorg je ervoor dat je al je kanalen via een enkele plek kunt besturen. De social media planner zorgt ervoor dat je gemakkelijk alle berichten in kunt plannen die je geplaatst wilt zien. Hierdoor kun je eenvoudig vooruit werken en hoef je niet op de momenten van plaatsen online te zijn. Daarnaast kun je ook gemakkelijk de berichten aanpassen en direct plaatsen op meerdere platformen tegelijk. Je hoeft hiervoor niet in te loggen op de verschillende kanalen, waardoor je enorm veel tijd bespaard. Een social media tool zorgt vooral voor een groter gemak en efficiëntere manier van werken.

Waar let je op?

Er zijn verschillende aspecten waar je op dient te letten bij een social media tool. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een social media tool gebruikt die eenvoudig is. Het gebruiksgemak van de tool zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent met het inplannen van berichten en daardoor efficiënter werkt. Daarnaast moet het ook mogelijk zijn om al je social media kanalen toe te voegen aan de tool. Vervolgens kun je kijken naar extra tools. Zo kun je bij de social media tool van Quezy gemakkelijk sets maken voor hashtags. Dit zorgt ervoor dat je direct de hashtags kunt gebruiken die je altijd gebruikt, zonder dat je hier zelf voor hoeft na te denken.

Groei van social media kanalen

Naast de functies zoals het plaatsen en inplannen van berichten, kunnen de social media tools tegenwoordig steeds meer. Het beheren en bijhouden van social media kanalen wordt hierdoor steeds makkelijker. Als je met je bedrijf bezig bent met een digitalisatie slag, is een social media tool natuurlijk onmisbaar. Zo kun je eenvoudig concepten maken en opslaan en kun je direct in de tool URL’s verkleinen. Ook is het mogelijk om teksten te importeren en afbeeldingen in te laden om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor je!

Gerelateerde artikelen

Back to top button