Overig

Een wijnkoelkast aanschaffen, waar moet je op letten?

Ben jij ook een groot liefhebber van een lekker wijntje? Dan is het zeker aan te raden om te overwegen om een wijnkoelkast aan te schaffen. Een wijnkoelkast brengt veel voordelen met zich mee, waardoor jij langer en beter van jouw wijnen kunt genieten. Met een wijnkoelkast wordt namelijk een ideaal klimaat nagebootst waarin wijnen het beste bewaard kunnen worden. Denk hierbij aan een ideale temperatuur, luchtvochtigheid, luchtcirculatie en nog veel meer. Als je een wijnkoelkast aanschaft, heb je de keuze uit veel verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan een grote, losstaande wijnkoelkast of een compacte inbouw wijnkoelkast. Daarnaast heb je ook nog wijnkoelkasten met één of meerdere zones. Maar wat is nu het beste? 

1 of meerdere zones

Er bestaan wijnkoelkasten die bestaat uit slechts één temperatuurzone en er bestaan wijnkoelkasten die bestaan uit meerdere temperatuurzones. Als je kiest voor een wijnkoelkast met slechts één temperatuurzone, noem je dat een homogene temperatuur. De gehele wijnkoelkast wordt van binnen op eenzelfde, constante temperatuur gehouden. Bij wijnkoelkasten die bestaan uit meerdere temperatuurzones zijn er verschillende lagen die ieder op een andere temperatuur ingesteld kunnen worden. Dit kunnen twee zones, drie zones of meer zones zijn. Verschillende wijnen moeten vaak op verschillende temperaturen bewaard en gedronken worden, waardoor een wijnkoelkast met meerdere zones vaak een betere keuze is. Je hoeft hierdoor niet meerdere wijnkasten neer te zetten, maar kiest gewoon voor de beste wijnklimaatkast 2 zones

Waar zet je de wijnkoelkast neer?

Als je een winkelkast aan gaat schaffen, is het belangrijk om goed rekening te houden met de ruimte die je voor de wijnkoelkast hebt. Het is namelijk erg vervelend als je een wijnkoelkast hebt gekocht die vervolgens niet zo mooi past als je dacht. Kijk hierdoor altijd goed naar de afmetingen en bepaal van tevoren of je een wijnkoelkast wilt aanschaffen die je los neerzet of die je in moet bouwen. 

De draairichting van de deur

Nog een belangrijk aandachtspunt bij een wijnkoelkast is de draairichting van de deur. De inhoud van de wijnkoelkast moet natuurlijk goed te bereiken zijn en je wilt niet dat de deur van de wijnkoelkast een andere deur in de weg zit wanneer deze geopend is. In de specificaties van de wijnkoelkast is altijd de draairichting van de deur te vinden. Daarnaast zijn er ook veel wijnkoelkasten waarbij je de draairichting van de deur eenvoudig aan kunt passen, waardoor de deur altijd in de goede richting draait. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button