AlgemeenOverig

De rijkste vrouwen van Nederland in 2020

Story Highlights
  • Vermogen dochter Freddy Heineken bedraagt 16,6 miljard dollar
  • Prinses Beatrix bezit een miljard euro
  • Nina Storms werd rijk door beursgang World Online

Als het om zaken als vermogen gaat  en als gesproken wordt over miljardairs en miljonairs, dan denken we vaak toch onwillekeurig meteen aan mannen. Gek is dat eigenlijk. Want wie kijkt naar de lijst met rijkste mensen van 2020, die ziet niet alleen aan mannenbolwerk. De vrouw rukt nadrukkelijk op in die lijst. Wij van FFIN.nl zetten de vrouwen die wél rijk zijn voor je op een rijtje. Zelf hebben we overigens niet de illusie nog eens tot dit rijtje te behoren. Wel de hoop uiteraard.

Het geld van vader Freddy

Helemaal bovenaan de lijst met rijkste vrouwen van 2020 staat Charlene de Carvalho-Heineken. Haar vermogen bedraagt 16,6 miljard dollar. Om het vermogen bijeen te krijgen hoefde ze niets te doen. Het geld van vader Freddy Heineken kwam haar zo aanwaaien, net als de directeurspost van de Heineken Holding. Daar kan ze inderdaad niets aan doen. Het is haar overkomen. Aan de andere kant genoot ze wel prima opleidingen. Dat ze rijk zou worden, stond al vanaf haar geboorte al vast.

Meteen grootaandeelhouder met een aandelenpakket van 3,7 miljard

De dochter van Freddy Heineken erfde bij diens dood in 2002 het aandelenpakket met een waarde van 3,7 miljard. Ze was daarmee meteen grootaandeelhouder van het biermerk.  Ook erfde ze het gedelegeerd lidmaatschap van de Raad van Bestuur van de onderneming. Ondertussen is haar zoon Alexander ook doorgedrongen tot de top van het bedrijf. Zelf blijft ze liever op de achtergrond. Wat we weten is dat ze vijf kinderen heeft en woonachtig is in Londen.

Werken voor je geld

Een andere  rijke vrouw is Beatrix, voormalig koningin en tegenwoordig prinses. Haar vermogen ligt rond het miljard. Ook zij hoefde daar zoals bekend niet zo veel voor te doen. Els Blokker is de derde vrouw die eigenlijk niets heeft hoeven doen om immens rijk te worden. Haar man Jaap verdiende het geld thuis en hij bleek bij zijn overlijden 1,1 miljard bijeen geschraapt te hebben.  Het kan ook anders. Er zijn ook rijke vrouwen die daar gewoon hard voor gewerkt hebben. Neem Nina Storms, voorheen Nina Brink.  Ze werd puissant rijk door de beursgang van World Online. Sylvia Toth vergaarde een fortuin met haar uitzendbureau Content en Inge van Kemenade verdiende miljoenen met Topshelf Megastore. Nog een voorbeeld is Madeleine Pauw die een modeketen begon en zo miljonair werd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button