Overig

7 voordelen van het gebruik van papier in verpakkingen

Veel retailers zitten tegenwoordig met dezelfde vraag over de verpakking. Aangezien het niet of nauwelijks meer belastend mag zijn voor het milieu, zijn er veel verpakkingsmaterialen niet meer bruikbaar. Maar welke variant is er dan wel geschikt voor de producten. In veel gevallen wordt er papier gebruikt om artikelen te verpakken. Het gebruik van papier zoals bij bijvoorbeeld blokbodemzakjes is een zeer goede oplossing. In dit blog bericht geven we je 7 voordelen voor het gebruik van papier in verpakkingen.

Papier makkelijk te recyclen

Een van de grootste voordelen van papier is dat het makkelijk te recyclen is. Het is dus helemaal niet erg om een papieren verpakking maar een enkele keer te gebruiken. Door het te recyclen kan het zo opnieuw gebruikt worden.

Je kunt papier hergebruiken

Een ander voordeel aan het gebruik van papier, is dat het gemakkelijk te hergebruiken is. Als je de zakken voorzichtig opent, kun je er direct iets anders in doen. Hierdoor hoef je het dus niet direct weg te gooien,

Bespaar energie met papier

Wanneer een blokbodemzakje van papier gemaakt wordt, komt er enorm weinig energie aan te pas. Hierdoor is het maakproces van het papier niet erg schadelijk voor het milieu, wat het erg goed te gebruiken maakt.

Papier is goed betaalbaar

Natuurlijk is een betaalbare oplossing altijd goed. Papier is een van deze oplossingen die goed betaalbaar is en handig in gebruik. Kiezen voor papier is dus ook nog een goed voor de portemonnee.

Papier is goed voor marketing

Wil je je verpakkingen inzetten voor marketingdoeleinden? Dan is papier zeker een goede keuze. Je kunt het papier namelijk enorm makkelijk laten bedrukken met je logo of een slogan. Ook is het papier verkrijgbaar in alle kleuren die je maar kunt bedenken. Dit maakt het papier een uiterst goede verpakking om de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen!

Bescherm het milieu

Er zijn verschillende keurmerken in omloop die aangeven hoe goed een product is voor het milieu. Voor papier is er het FSC-keurmerk. Dit geeft aan dat het papier afkomstig is uit een bos dat wordt geteeld, beheerd en geoogst. Het papier is dan dus niet afkomstig uit een leefbaar bos voor dieren, waardoor je ook nog eens goed bezig bent met de wereld!

Verschillende soorten doeleinden

Tot slot is papier inzetbaar voor enorm veel verschillende doeleinden. Je kunt blokbodemzakjes gebruiken om kleine artikelen in te doen, maar het is ook zeker geschikt voor etenswaren. Als je bijvoorbeeld op de markt staat met een notenkraam, zijn de papieren zakjes perfect te gebruiken. Al met al is het gebruik van papier voor een verpakking dus een zeer goede oplossing!

Gerelateerde artikelen

Back to top button