Ondernemen

Wat is vermogensbeheer en hoe werkt het?

Ben je van plan om te gaan beleggen of investeren, maar weet je nog niet zeker in welke vorm je dit wil gaan doen? Misschien wil je wel graag dat iemand dit voor je gaat doen, aangezien je zelf niet veel kennis hebt van het beleggen in aandelen. Dit noemen we vermogensbeheer, het feit dat iemand jouw beleggingen en investeringen voor je beheert. De financiële markt is constant in beweging en het kan moeilijk zijn om dit bij te houden als je zelf niet zo in die wereld zit. In dat geval biedt vermogensbeheer een goede uitkomst!

De voordelen van vermogensbeheer 

Het grote voordeel van vermogensbeheer is natuurlijk dat iemand met veel verstand van de financiële markt jouw beleggingen en investeringen regelt en dus goed weet wat hij of zij aan het doen is. Als je meer informatie over vermogensbeheer wil, is het verstandig om eens met een specialist bij jou in de buurt te gaan praten. Zij kunnen jou precies uitleggen wat ze voor je kunnen betekenen. Uiteraard kun je zelf aangeven wat jouw doelen zijn met het beleggen en welke markten je interessant of waardevol vindt. Zo kan er in overleg een portfolio opgesteld worden waarna de vermogensbeheerder voor jou kan starten met beleggen of investeren. 

Vermogensbeheer met persoonlijke signatuur 

Met vermogensbeheer met persoonlijke signatuur kun je beleggen volgens jouw persoonlijke overtuigingen en interesses. Je richt jouw beleggingsportfolio dus helemaal in naar je eigen wens, samen met het advies van jouw private banker. Verder blijven alle kenmerken van vermogensbeheer hetzelfde bij beheer met persoonlijke signatuur. Het belangrijkste verschil met regulier vermogensbeheer is dat je zelf kunt bepalen in welke markten er geïnvesteerd wordt. Zo weet je dus precies waar je geld naartoe gaat en weet je dus ook zeker dat je geen geld steekt in zaken waar jij het niet mee eens bent of waar je niet achter staat. 

Diverse specifieke beleggingen 

Er zijn diverse soorten specifieke beleggingen waar je uit kunt kiezen om je portfolio samen te stellen met vermogensbeheer met persoonlijke signatuur. Als je om de planeet geeft en hier dus graag iets goeds voor wil doen, kun je kiezen voor de specifieke belegging ‘impact’. Het gaat dan om niet-beursgenoteerde beleggingen op het gebied van impact, het verstrekken van aandelenkapitaal aan startende, duurzame bedrijven. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen om te investeren in transitie naar groene energie of een betere infrastructuur voor de energietransitie, zoals het aanleggen van laadpalen. Zo kun je een positieve bijdrage leveren aan de bedrijfswereld en uiteindelijk ook aan het welzijn van de aarde!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button