Ondernemen

Tips voor startende ZZP’ers of ondernemers

Veel ZZP’ers zijn de laatste jaren begonnen met voor zichzelf werken, doordat zij hun reguliere baan kwijtraakte door de pandemie. Door te starten als ZZP’er creëren zij kansen voor zichzelf om deze pandemie te boven te gaan. Maar hierdoor is wel het aantal ZZP’ers gestegen en deze ZZP’ers kunnen zeker een aantal tips gebruiken. Ben jij een nieuwe ZZP’er of begin je net met ondernemen dan kan jij deze tips zeker wel gebruiken. 

Doel

Definieer een doel voor jezelf of je bedrijf, een doel dat je wilt halen in een bepaald tijdsframe. Wanneer je dit hebt gedaan is het belangrijk om een strategie op je werkwijze toe te passen die je helpt bij het behalen van dit doel. Als je geen goed beeld hebt bij wat je doel is bedenk dan voor wie je werkt of waarvoor je bedrijf is. Natuurlijk speelt geld een grote rol in werk en daarom is het ook belangrijk om te weten of je werkt om snel geld te verdienen of of je iets voor de langere termijn wilt. Dit kan namelijk je strategie of je doel beïnvloeden. 

Markt

Wanneer je als ZZP’er of ondernemer begint is het ook belangrijk om je markt goed te kennen. Hoeveel je ook achter een dienst of product staat, het is belangrijk om te weten of er vraag voor is. Is er namelijk geen vraag voor? Dan is de kans groot dat er geen omzet in te maken is. Zo zorg je er echter wel voor dat je hier rekening mee kan houden. Daarnaast is het ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom je product of dienst. Zo kan je de concurrentie altijd een stapje voor zijn.

Administratie

Een ander belangrijk punt voor ZZP’ers of beginnend ondernemers is administratie. Hoeveel administratie zal je moeten doen? Een ZZP’er zal ongeveer elk kwartaal administratie moeten bijhouden en doorsturen naar de belastingdienst, terwijl dit voor een startend ondernemer maandelijks kan zijn. Om het jezelf gemakkelijk te maken kan je Payroll Software nemen die het voor je bijhoudt. Payroll tarieven vind je bij NMBRS een bedrijf dat ZZp’ers en startende ondernemers helpt met hun administratie.

Verzekeringen

Iets waar veel ZZP’ers of ondernemers niet aan denken zijn verzekeringen. Persoonlijke zaken tijdens het ondernemerschap zijn enorm belangrijk en beschermen je voor onnodige problemen in de toekomst. Daarnaast is het makkelijker om je volle honderd procent te geven tijdens je werk als ZZP’er of ondernemer als je weet dat iets anders je kan redden als het even fout gaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button