Ondernemen

Meer omzet uit bestaande en nieuwe klanten halen met deze tips

Story Highlights
  • Schakel social media in en maak nieuwsbrieven
  • Maak een sterke call to action
  • Schakel een businesscoach in

Zou jij graag een hogere omzet behalen maar weet je niet hoe je dat aanpakt? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we de belangrijkste tips voor je op een rijtje. We gaan het hebben over social media & nieuwsbrieven, een sterke call-to-action en wat een business coach of ondernemerscoach voor je kan betekenen.

Meer bezoekers via social media of nieuwsbrieven

Als je mensen niet constant herinnert aan het feit dat jouw product of dienst bestaat dan is de kans groot dat ze het vergeten. Social media is niet voor niets een van de meest populaire manieren om zichtbaar te zijn, want grote kans dat jouw doelgroep daar gebruikt van maakt. De manier waarop je je posts maakt heeft veel invloed op of mensen erop klikken. Over het algemeen geldt dat posts met mooie beelden of zelfs een video of animatie het heel goed doen. Mensen willen op social media echt vermaakt worden, dus probeer niet enkel te informeren, maar ze daadwerkelijk iets te bieden. Stel jezelf daarbij constant de vraag ‘what’s in it for them?’ en vraag je af waarom ze op jouw link zouden klikken.

Bij nieuwsbrieven kan het net zoals op social media even duren voor je een groot publiek bereikt, maar nieuwsbrieven zijn wel perfect om klanten te benaderen die al eerder een aankoop deden of jouw diensten inschakelden. Ze zijn de perfecte herinnering aan wat jij te bieden hebt en waarom ze weer voor jouw product of dienst zouden moeten kiezen. Implementeer dus zeker de optie voor een nieuwsbrief-inschrijving op je website en zeker op de bestel- of contactpagina. Mensen die eerder klant waren of geïnteresseerd waren spoor je zo gemakkelijk aan tot actie!

Een sterke call-to-action creëren

Of je nu een nieuwsbrief vormgeeft of een social media post maakt, het is belangrijk dat je een super sterke call-to-action hebt. We noemden het hierboven al even (what’s in it for them?) maar gaan er nog eens op in. Je wilt dat iemand op jouw link klikt of op de post reageert, maar hoe doe je dat? Allereerst moet men zich herkennen in wat je schrijft. Probeer mensen te wijzen op een probleem dat jouw product/dienst oplost, wat ze zouden hebben of voelen wanneer ze het aanschaffen, waarom ze het nodig hebben, etc… Ook vragen stellen werkt heel goed, ook als mensen niet direct een aankoop doen reageren ze vaak toch op zo’n post en zo krijg je meer interactie. En meer interactie betekent een groter bereik!

Een business coach inschakelen

Omdat elk persoon en elk bedrijf anders is kun je voor de beste tips om meer omzet te draaien natuurlijk aankloppen bij een zogeheten business coach of ondernemerscoach. Deze persoon kijkt naar jou als persoon en hoe jij jouw kwaliteiten kunt inzetten om je bedrijf te doen groeien. Dit is vooral handig als je het gevoel hebt dat je stilstaat en de omzet niet (meer) groeit. Een business coach ziet kansen waar jij ze niet ziet, en weet precies hoe je al die mogelijkheden kunt benutten om te groeien met je bedrijf. Het is een financiële investering, maar wel een waar je nog jarenlang profijt van kunt hebben door de eindeloze groei die je met je bedrijf gaat doormaken. Durf jij het aan om een ondernemerscoach naar jouw bedrijf te laten kijken of ben je tevreden met hoe het nu gaat?

Gerelateerde artikelen

Back to top button