Ondernemen

Manieren om personeel te binden in deze krappe arbeidsmarkt

Het is altijd erg lastig om geschikt nieuw personeel te vinden. Zeker in de krappe arbeidsmarkt van tegenwoordig kan het erg lastig zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet continu op zoek hoeft naar nieuw personeel, kun je proberen om je huidige personeel te binden aan je bedrijf. Je hebt hier verschillende technieken voor. In dit blogbericht nemen we deze graag met je mee. 

Teamuitjes zijn enorm belangrijk!

Een van de eerste dingen die belangrijk is voor werknemers, is dat ze overweg kunnen met collega’s. Het is om deze reden uitzonderlijk belangrijk dat je de werknemers thuis laat voelen. Teamuitjes kunnen hier enorm goed aan bijdragen. Organiseer bijvoorbeeld via Edgeplore een bedrijfsuitje. Zo zorg je ervoor dat de collega’s elkaar op een andere manier kunnen leren kennen en naar elkaar toe kunnen groeien. Dit zorgt er direct voor dat ze zich fijner voelen als ze naar kantoor komen. Ook is het voor veel werknemers een belangrijke reden om bij het werk te blijven.

Goede arbeidsvoorwaarden zijn een must

Als je goede werknemers aan je bedrijf wilt verbinden, moet je ze goed betalen. Als er een concurrent of ander bedrijf komt dat een beter salaris wil betalen, is de kans groot dat ze weg gaan. Zorg er daarom altijd voor dat je je personeel goed betaald. Het beste is om dit marktconform te doen. Een goed salaris zorgt er ook altijd voor dat werknemers harder gaan werken. Het kan dus een dubbel goed effect hebben om werknemers goed te betalen!

Secundaire arbeidsvoorwaarden moet je niet onderschatten

Heb jij ook secundaire arbeidsvoorwaarden die je aan je werknemers biedt? Voor veel mensen is het erg belangrijk om goede secundaire arbeidsvoorwaarden te hebben. Dit kan bijvoorbeeld een extra vakantiedag per jaar zijn, een auto van de zaak of iets simpels zoals het mogen lenen van bedrijfsgereedschap. Door de werknemer goed te behandelen en extraatjes aan te bieden, gaan ze snel gewend raken aan het bedrijf en gaan ze niet snel weg. Ze zullen deze voorwaarden namelijk altijd meerekenen bij het aannemen van een baan.

Laat werknemers meedenken over hun eigen situatie

Uiteraard ben je zelf de baas van je onderneming, maar het is belangrijk om werknemers het gevoel te geven dat ze gehoord worden. Door bijvoorbeeld goed mee te denken over de mogelijkheid van thuiswerken, zorgt ervoor dat de werknemers gelukkiger worden op het werk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een medewerker even moeilijk zit in tijd, door een thuiswerkoplossing te bieden, zal diegene harder voor de zaak werken. Daarnaast is de kans ook kleiner dat de werknemer stopt of minder wil gaan werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button