Ondernemen

Klaar om je eigen bedrijf te starten?

Heb je eindelijk de knoop doorgehakt en besloten om voor jezelf te gaan beginnen? Een spannende stap waar je misschien lang over nagedacht hebt. Je hebt de voors en tegens tegen elkaar afgezet en besloten om de stap te zetten. Voordat je gaat starten, is het fijn om op een rijtje te zetten waar je precies mee aan de slag moet. Hieronder vind je een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Wanneer je start met een eigen onderneming dan ontkom je er niet aan om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Om te kunnen ondernemen, moet jouw bedrijf ingeschreven staan in het Handelsregister. Je kunt online een afspraak maken en vervolgens bij een KvK-kantoor langsgaan. Doe dit uiterlijk één week nadat je gestart bent. 

Neem risico’s, maar wel verantwoord

Ondernemen betekent risico’s nemen. Zonder risico’s kun je geen geld verdienen en geen succesvol bedrijf opbouwen. Als startende ondernemer zie je kansen en je wilt alles aanpakken, maar dat brengt vaak risico’s met zich mee. Om ervoor te zorgen dat je door kunt blijven gaan, ook bij een tegenslag, is het goed om mogelijke risico’s onder de loep te nemen. Zo kun je afwegen welke risico’s je zelf wilt dragen maar ook welke je af kunt dekken met verzekering. Belangrijke zaken om van tevoren goed over na te denken!

Keihard werken

Besef dat een eigen bedrijf keihard werken is. Het lijkt heel fijn dat je je eigen werktijden kan plannen en geen verantwoording hoeft af te leggen aan een baas. Daar tegenover staat wel dat het met name in het begin keihard werken is om aan klanten te komen en later om deze klanten vast te houden. Je moet zorgen dat mensen jouw bedrijf weten te vinden en bij je blijven. Social media op een slimme manier inzetten, kan je hierbij helpen. 

Een eigen bedrijf kost geld

Het is goed om voordat je start een plan te maken. Zo weet je tegen welke kosten je waarschijnlijk aan gaat lopen. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor een website en kosten voor een voorraad. Helemaal als je net begint, zal je flink moeten investeren in nieuwe producten. Mocht je een webshop hebben dan moet je ook rekening houden met kosten voor het bezorgen van pakketten. Bedrijven als Shops United kunnen je hierbij helpen. Zij zorgen ervoor dat jouw verkochte producten bij de consument komen tegen een voordelige prijs!

Gerelateerde artikelen

Back to top button