Ondernemen

Kapperszaak aan huis beginnen: met deze tips maak je een goede start!

Heb je een kappersopleiding afgerond, maar zie je het niet voor je om bij een kapperszaak in dienst te gaan? Dan is het wellicht een beter idee om zelf een kapperszaak te starten! Je kunt hier een bedrijfsruimte voor huren, maar het is ook een optie om een kapperszaak aan huis te openen. Zeker in de beginperiode kan dat handig zijn, het helpt je om kosten te besparen. Hoe pak je de start met de kapperszaak aan huis goed aan? We delen slimme tips!

Kassasysteem inrichten

Als je een winkel opent, is het uiteraard belangrijk om een kassasysteem in te richten. Zo kunnen je klanten gelijk betalen! Zorg allereerst voor een kassa die je goed af kunt sluiten, zodat je geld niet zomaar gestolen kan worden. Je kunt nog zoveel vertrouwen in je klanten hebben, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Contant betalen is dus een mogelijkheid, maar mensen betalen tegenwoordig steeds meer met pin. Gelukkig kun je tegenwoordig ook thuis eenvoudig een pinapparaat hebben. Kies welk type pinapparaat het handigst is voor jouw bedrijf. Met zo’n betaalterminal kunnen je klanten eenvoudig het bedrag pinnen, op een professionele en betrouwbare wijze.

Kappersplek aanwijzen

Bedenk welke plek in je woning het handigst is om te gebruiken voor je klanten. Probeer werk en privé in ieder geval zoveel mogelijk gescheiden te houden: niet iedereen vindt het fijn om midden in de woonkamer of de slaapkamer te worden geknipt. Richt een afzonderlijk hoekje in je huis in als kappersplek. Maar het is nog beter om een afzonderlijke kamer aan te wijzen, die je volledig als werkruimte kunt gebruiken. Een extra slaapkamer bijvoorbeeld! Of denk juist aan een huisje in de tuin, of een gedeelte in de garage dat je opknapt. Ga na wat het best past bij jouw woonsituatie.

Kappersruimte inrichten

Heb je de juiste plek gevonden in huis? Dan is het tijd om de kappersruimte in te richten! Je hebt een kappersstoel en een kapperstafel nodig, evenals een wasbak. Zorg verder voor voldoende opbergruimte om de producten en benodigdheden netjes op te kunnen bergen: je hebt immers veel benodigdheden in gebruik. En kies een hoekje voor je kassa. Maak dat de ruimte er netjes, fris en professioneel uitziet: dit zorgt ervoor dat je klanten terugkeren. Je mag het er ook best een beetje gezellig maken, door schilderijen of certificaten aan de muur te hangen. Nog een idee: zorg voor een stereo-installatie, zodat je muziek kunt afspelen.

Klantenkring opbouwen

Als je kappersruimte helemaal gereed is, ben je er klaar voor om te gaan knippen! Hiervoor heb je klanten nodig. Met een beetje geluk kun je meteen aan de slag met het knippen van mensen in je omgeving. Bouw verder een netwerk op door een gratis webshop te maken en klanten te werven via social media. Zo groei je steeds een stukje verder met je bedrijf!

Gerelateerde artikelen

Back to top button