Ondernemen

Hoe zorg je dat je webshop beter gaat lopen?

Als eigenaar van een webshop heb je er uiteraard baat bij als je veel bezoekers naar je online winkel trekt en veel producten verkoopt. Merk je dat de verkoop tegenvalt? Hier kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. In dit artikel sommen we op waar je naar kunt kijken en wat je kunt aanpassen – met hopelijk groei als gevolg!

Goede webshop inrichten

Kijk regelmatig kritisch naar de inrichting van je webshop. Laat het liefst ook anderen meekijken, die een mening kunnen uitspreken. Zo is het van groot belang dat je website duidelijk en efficiënt is ingericht. Voor jou als eigenaar lijkt dit al sneller het geval te zijn dan dat dit voor buitenstaanders is! Denk na over passende categorieën, om maar een voorbeeld te noemen. Zorg dat de informatie en het beeldmateriaal op een logische wijze worden weergegeven. Een webshop maken via Magento kan hierbij helpen: dit systeem geeft je de tools om een goede shop in te richten. Er zijn nog meer systemen om aan te denken. Ook Shopify is een geliefde keuze, waar veel winkeleigenaren een webshop mee inrichten. Neem er de tijd voor om dit op de juiste manier te doen.

SEO

Een belangrijk onderdeel binnen de inrichting van je webshop, dat we nog apart willen uitlichten, is SEO. Zorg dat je zoekmachineoptimalisatie toepast, zodat je hoog scoort in bijvoorbeeld Google als men naar relevante onderwerpen zoekt. Hoe hoger je staat, hoe groter de kans is dat men op jouw webshop terechtkomt. Het kan slim zijn om de hulp van een SEO bureau in te schakelen, mocht je hier zelf te weinig van weten.

Aanbod op de webshop

Kijk ook zeker naar het aanbod op je webshop. Zijn de producten die je te koop hebt staan nog altijd in trek? Zeker als je aanbod trendgevoelig is, is het essentieel om dit in de gaten te houden. Als je merkt dat bepaalde producten nauwelijks meer worden verkocht, kun je ze vaak beter vervangen voor iets anders, of in ieder geval op een minder prominente plek op je website zetten. Denk hierbij vanuit het brein van je doelgroep: waar is jouw ideale klant precies naar op zoek? Wat kun je hem of haar bieden? Hier moet je op inspelen.

Advertenties

Om je bereik te vergroten, kun je online advertenties inzetten. Dit kunnen advertenties zijn bij zoekmachines zoals Google, waarbij je bovenaan de lijst komt te staan bij bepaalde zoekopdrachten. Ook advertenties via social media kunnen effectief zijn, om een nieuwe doelgroep aan te spreken of om je bestaande doelgroep weer eens aan je webshop te herinneren.

Tevreden klanten

Als laatst kunnen tevreden klanten een grote rol spelen bij het succes van je winkel. Laat ze reviews schrijven, die je bij producten kunt plaatsen. Verder verspreiden tevreden klanten mond-tot-mondreclame, wat kan leiden tot meer verkoop. Zorg daarom dat je klanten blij zijn, middels goede service en uitstekende producten. Dat betaalt zich terug!

Gerelateerde artikelen

Back to top button