Ondernemen

Hoe krijg ik mijn site hoger in de zoekmachines?

Het is een vraag die heel wat beheerders van websites bezighoudt: hoe krijg ik mijn website hoger in de resultaten die zoekmachines geven? Dat hier geen eenduidig antwoord op te geven valt zegt eigenlijk al genoeg: er is geen makkelijke manier om dat even voor elkaar te krijgen. Het gaat om een mix van relevantie, kennis van zaken en indien nodig een advertentiebudget, iets wat je als beheerder lang niet allemaal zomaar in huis hebt.

Waarom word ik niet gevonden?

Het kan knap frustrerend zijn. Heb je een mooie website gemaakt, die goed functioneert en waarvoor je zeker weet dat er een aardige doelgroep is, merk je dat je nauwelijks verkeer vanuit zoekmachines krijgt.

Helaas is het iets waar heel wat eigenaren of beheerders van websites over mee kunnen praten. Met bijna ontelbaar veel websites over de hele wereld hebben de zoekmachines er nu eenmaal een hele kluif aan om op iedere zoekopdracht razendsnel de meest relevante resultaten te tonen. Daarom maken zij gebruik van algoritmes, die hen helpen alle resultaten, die vaak in de duizenden kunnen lopen, op een goede manier te rangschikken.

Hoe deze algoritmes precies werken, dat is een goed bewaard geheim. Wat wel duidelijk is, is dat het over het algemeen draait om relevantie. Hoe relevanter een website in het algemeen, en bij de betreffende zoekterm in het bijzonder, wordt gerangschikt, des te groter is de kans dat je hoog in de zoekmachines eindigt.

Hoe overtuig ik de zoekmachines van mijn relevantie?

Maar wat nu als jij vindt dat je website hartstikke relevant is op bepaalde onderwerpen, maar de zoekmachines daar minder overtuigd van lijken te zijn? Je kunt lastig Google even opbellen en de medewerker in kwestie proberen te overtuigen…

Er zijn verschillende manieren om zoekmachines duidelijk te maken dat je website relevant is. Ten eerste moet hij dat ook echt zijn. Je moet daadwerkelijk inhoud hebben over een bepaald onderwerp, en zorgen dat mensen op jouw site vinden wat zij zoeken. Verder is het goed om een SEO expert naar je site te laten kijken. SEO staat voor Search Engine Optimization, je website perfect geschikt maken voor zoekmachines, kortom.

Dat klinkt misschien een beetje krom, want een zoekmachines is er toch om mensen sites te helpen vinden, en daar zouden de sites zelf toch niets voor hoeven doen? Toch is dat wel de dagelijkse praktijk. Er zijn zoveel sites, dat het echt belangrijk is dat die van jou aansluit bij hoe zoekmachines werken, zeker als een hoge klassering belangrijk voor je is. Dit zelf realiseren is bijna onmogelijk, dus schakel zeker wat hulp in als je resultaten achterblijven bij wat je had gehoopt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button