Ondernemen

Hoe je time management en fitness kunt combineren in je drukke business leven

Ondernemers hebben het druk. Ze zijn continu bezig met hun bedrijf en hun werk, en dat betekent vaak dat ze weinig tijd hebben voor andere zaken. Hierdoor is het lastig om tijd in te plannen voor fitness en gezond leven. Maar, waar een wil is, is een weg…dus als jij gemotiveerd bent om fit te blijven en een gezonde levensstijl te hebben, dan zijn er manieren om time management en fitness te combineren in je drukke business leven. In deze blog van fitvoorbusiness.nl lees je meer over verschillende tips om dat te bereiken.

1. Plan je week vooruit

Als ondernemer is je agenda meestal heel vol en onvoorspelbaar. Maar, door je week vooruit te plannen kun je beter inschatten wat voor tijd je hebt voor fitness. Neem de tijd om een planning te maken en blokkeer tijd voor je sport activiteiten, net zoals je een zakelijke afspraak zou inplannen. Zo creëer je een duidelijk overzicht van de beschikbare tijd die je hebt en vermijd je mogelijke conflicten.

2. Ga voor een korte work-out

Je bent ongetwijfeld niet de enige ondernemer die weinig tijd heeft qua sporten. Gelukkig kun je met korte work-outs al veel bereiken. Gun jezelf bijvoorbeeld 15-30 minuten per dag of drie keer per week om te sporten. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een korte routine van push-ups, squats en lunges. Het is dan wel van belang om intensief te trainen. Door dit regelmatig te doen, blijf jij fit en hou je jouw werkritme vol. 

3. Zoek een sportmaatje

Je hebt het misschien wel eens gehoord, “samen sta je sterker”. Dit geldt zeker ook voor het combineren van time management en fitness. Vind iemand in je netwerk die ook graag fit wil blijven en plan gezamenlijke sport activiteiten in. Dit geeft extra motivatie en houd je verantwoordelijk voor deze afspraak. Je motiveert en helpt elkaar zo om de fitness routine vol te houden.

4. Gebruik technologie

Er is tegenwoordig zoveel technologie beschikbaar die je kan ondersteunen bij het combineren van fitness en time management. Denk hierbij aan apps die je helpen met het inschatten van je sport ritme of planningstools die je helpen om fitness tijd in te plannen. Je kunt bijvoorbeeld ook een fitness tracker aanschaffen die je helpt om je prestaties bij te houden en je motiveert om beweging te krijgen. Probeer verschillende mogelijkheden uit en zie welke technologie het beste bij jouw doelen past.

5. Krijg de juiste mindset

Als laatste, maar zeker niet de minste, is je mindset van belang. Jij moet de discipline en motivatie hebben om tijd in te plannen voor jezelf en voor je fitness activiteiten. Hierdoor kun jij beter omgaan met de drukke tijden van je business leven. Het is belangrijk om regelmatig te sporten om fit en gezond te blijven en daardoor ook beter te presteren. Stel jezelf doelen en herinner jezelf hieraan als je het lastig vindt om gemotiveerd te blijven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button