Ondernemen

Het vinden van nieuwe interim of freelance opdrachten

Ben jij werkzaam als freelancer? Of ben je wellicht veel bezig met interim opdrachten? Dan kan het een lastige taak zijn om nieuwe opdrachten te vinden. In de meeste gevallen is het werk namelijk gericht op een periode van enkele maanden. Hierdoor is het belangrijk dat je na iedere opdracht snel weer een nieuwe opdracht binnenhaalt. Iedere interim opdracht is anders, wat het werk erg leuk maakt. Het kan echter wel lastig zijn om steeds nieuwe opdrachten te vinden die goed bij je passen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij enkele tips opgesteld die je helpen bij het vinden van nieuwe opdrachten.

Heb goed voor ogen wat je wel en niet wilt

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe freelance opdracht, is het van belang dat je goed weet wat je wel en niet wilt doen. Binnen het werkveld zijn er namelijk altijd verschillende opties die je kunt overwegen. Als je goed voor ogen hebt wat je precies wilt, wordt het makkelijk om te selecteren tussen verschillende opdrachten. Daarnaast blijft het werk ook een stuk leuker als je een opdracht doet die je ook daadwerkelijk leuk vindt. Om dit te bewerkstelligen, kun je er goed aan doen om een lijst op te stellen. Hierin zet je precies wat je wel en niet leuk lijkt om te doen. Als je vervolgens op zoek gaat naar nieuwe klanten, kun je dit lijstje in je achterhoofd houden. Hierdoor weet je zeker dat je niet de verkeerde opdrachten aanneemt. 

Zoek interim opdrachten via Headfirst

Als je op zoek bent naar een nieuwe opdracht, hoef je hier niet helemaal zelf naar te zoeken. Je kunt hiervoor namelijk verschillende kanalen voor inzetten, zoals bijvoorbeeld het gebruik van Headfirst. Het voordeel hiervan is dat er verschillende opdrachten klaar staan die je direct aan kunt nemen. Daarnaast wordt je ook nog eens geholpen met alle contracten en administratie. Hierdoor heb je geen overbodige kosten en wordt het veel makkelijker om een goede opdracht te vinden die bij je past. Als je interim opdracht afgelopen is, neem je gemakkelijk contact op met je contactpersoon om direct een nieuwe interim opdracht aan te nemen. Zo weet je zeker dat je niet lang zonder werk komt te zitten.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je reageert op een freelance opdracht, ben je in veel gevallen niet de enige. In 9 van de 10 gevallen is het belangrijk dat je snel reageert op een opdracht voordat hij vergeven is aan iemand anders. Het is om deze reden belangrijk dat je goed voorbereid bent als er nieuwe opdrachten vrijkomen die bij je aansluiten. Hiervoor is het van belang dat je altijd een up-to-date CV hebt. Daarnaast is een compleet profiel ook altijd erg belangrijk. Dit geeft je namelijk de mogelijkheid om niet alleen snel te reageren, maar ook op een goede manier. Daarnaast kan het ook altijd goed zijn om je in te lezen in het bedrijf. Hierdoor kom je beter over en kun je zelf ook beter de keuze maken of de opdracht goed bij je past. Het is natuurlijk belangrijk dat ook jij de opdracht leuk vindt. Hier kun je vervolgens in het sollicitatiegesprek uitgebreider op ingaan.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button