Ondernemen

Het gemak van een bedrijfswagen leasen

Story Highlights
  • Leasen: zo hoef je zelf geen groot bedrag op tafel te leggen
  • Er zijn verschillende leasevormen mogelijk
  • Ook starters kunnen leasen

Wil je zonder zorgen in een goede en schone bedrijfswagen rijden tegen lage maandelijkse kosten? Dan moet je toch echt eens denken aan het leasen van een bedrijfswagen.  Je rijdt dan goedkoop en hebt een bedrijfsauto die meteen het visitekaartje van je bedrijf is. Je kunt kiezen uit verschillende leasevormen en voordeel is dat je geen geld uit je bedrijf hoeft te halen uit je bedrijf om een dure bedrijfswagen aan te schaffen.

Zo hoef je zelf geen groot bedrag op tafel te leggen

Ga je een bedrijfswagen leasen dan rust het risico op restwaarde en onverwacht hoge onderhoudskosten bij de leasemaatschappij, als je kiest voor operationeel leasen althans. Door te leasen heb je de kans in een nieuwe bedrijfswagen te rijden zonder dat je een groot aankoopbedrag op tafel hoeft te leggen. De leasemaatschappij betaalt namelijk de aankoopsom aan de dealer. Afhankelijk van de leasevorm wordt je of eigenaar van de bedrijfswagen of blijft de bedrijfswagen in eigendom van de leasemaatschappij.

Er zijn verschillende leasevormen mogelijk

Je kunt je bedrijfswagen op verschillende manieren leasen. Het is dus zaak precies die leasevorm te kiezen die bij jou en bij jouw bedrijf past. Er zijn verschillende opties mogelijk in de vorm van operationele lease, financiële lease en netto operationele lease. Kies je voor operationele lease dan betaal je een vast bedrag per maand. Bij dat bedrag is de verzekering inbegrepen net als de belasting, reparaties en het onderhoud. Kies je voor financiële lease dan komt de bedrijfswagen in jouw bezit en betaal je de auto in maandelijkse termijnen af. Occasion lease heeft vaak een kortere looptijd en is bovendien financieel iets aantrekkelijker.

Eventueel borg of aanbetaling

Ook als startende ondernemer is het mogelijk om een bedrijfswagen te leasen. Het kan dan gaan om een nieuwe maar even goed om een jong gebruikte wagen.  Als ondernemer weet je steeds hoeveel geld per maand je aan de bedrijfswagen kwijt bent en zo kom je dus nooit voor financiële verrassingen te staan. Omdat je starter bent kan het in bepaalde gevallen zo zijn dat een borg of een aanbetaling gevraagd wordt. Daardoor gaat de leaseprijs naar beneden en betaal je dus minder per maand.  Wat betreft het leasen van een bedrijfswagen kan maatwerk geleverd worden. De voordelen van leasen zijn groot voor ondernemers. Behalve de financiële zekerheid die je hebt, is een mooie en schone bedrijfswagen ook een prachtig visitekaartje voor je bedrijf. Ook dat is een niet te onderschatten voordeel van het leasen van een bedrijfswagen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button