Ondernemen

Dit regel je voor thuiswerken; internet

Hier lees je alles over financiële zaken er wat hiervoor belangrijk is. Dit gaat over elk gebied met betrekking tot financiën, niet alleen over geldzaken. Zo hebben we het ook wel eens over werken, dat is natuurlijk hetgeen waar je in de eerste instantie je geld mee verdient. Daarom willen we het vandaag met je hebben over een specifiek type werk. Te weten het thuiswerken; een begrip dat steeds bekender is geworden de afgelopen jaren. Thuiswerken vereist echter wel wat aanpassing voor sommigen, en dan vooral op het gebied van internet. Daar gaan we het vandaag met je over hebben. We vertellen je hoe jij een goede internetverbinding kunt realiseren. We gaan daarbij vooral in op glasvezel, een nieuwe technologie die ideaal is voor thuiswerken. 

Met glasvezel profiteer je van de allersnelste verbinding

Het internet is een belangrijke factor in ons hele leven. Er zijn nu generaties die hiermee geboren worden, ze kennen geen leven zonder. Vroeger was dat wel anders. Mensen dachten dat het hocus pocus was, dat het een eendagsvlieg zou worden en het niet zou werken. Nu weten we wel beter; het internet is er om te blijven en dat merken we ook zeker heel sterk met het thuiswerken. Glasvezel is op het gebied van internet eigenlijk de crème de la crème. Dit zorgt voor de allersnelste verbinding zodra je een internetkabel aansluit op je computer of je laptop met een eventuele adapter. Hieronder vertellen we je wat over de techniek achter glasvezel en wat je mogelijk moet aanpakken om glasvezel te realiseren.

De techniek van glasvezel

Glasvezel is in wezen gewoon bekabeld internet, maar dan met een ander soort kabel. De kabel voor glasvezel is een kabel met hele dunne, daadwerkelijk glazen haartjes. Deze haartjes zijn vezels van glas die data, informatie, bevatten en deze door hen heen schieten. Dit gaat met de snelheid van het licht en daardoor heb je enorm snel internet; precies wat nodig is voor thuiswerken. De signalen van de data schieten tegen de binnenkant van de vezels. Op deze manier kun je grote bestanden versturen zonder kwaliteitsverlies. Om gebruik te maken van glasvezel, moet je wel een glasvezelnetwerk beschikbaar hebben in de buurt. Om erachter te komen of dat het geval is, kun je dit controleren via een glasvezel check. Je voert dan je adres in en dan kun je zien of glasvezel een optie is bij jou thuis. 

Een abonnement afsluiten voor glasvezel internet

Als je dan bereid bent een abonnement af te sluiten voor glasvezel internet, en je hebt gecontroleerd of dit daadwerkelijk mogelijk is op je adres, dan moet je natuurlijk nog een abonnement gaan kiezen. Een abonnement kiezen draait vooral om de snelheid. Op sommige plekken in Nederland is er al een provider die de nieuwste glasvezel techniek, XGS-PON, aanbiedt. Deze techniek biedt een capaciteit aan van wel 8GBps op 2,5GBps. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere snelheden te kiezen en kun je dit zelfs combineren met een televisieabonnement o.i.d. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button