Ondernemen

Besparen op arbeidsvoorwaarden zonder dat iemand het merkt

Het zijn dure tijden, niet alleen voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Toch lijkt de rekening hiervoor vooral bij werkgevers terecht te komen. Lonen moeten gecompenseerd worden terwijl ook de rekeningen bij veel ondernemers zelf oplopen. De stijgende energieprijzen en brandstofprijzen zorgen vaak voor uitdagingen op de begroting. 

Daarnaast hebben werkgevers nog eens een extra probleem, namelijk die van een chronisch tekort aan goede arbeidskrachten. In veel sectoren staat men te springen om personeel. Dit zorgt ervoor dat je als ondernemer niet rigoureus gaat besparen op je arbeidsvoorwaarden. Voor je het weet heb je te maken met een massale leegloop. Daarom hier een aantal tips die je wel kunt nemen ter besparing, maar waar werknemers maar weinig van merken. 

Lekker blijven bellen

Bij bijna alle banen is het tegenwoordig gebruikelijk dat er een telefoon wordt gefaciliteerd. Een fijne extra voorwaarde voor de werknemer aangezien deze telefoon ook vaak privé wordt gebruikt. Echter voor de ondernemer ook een behoorlijke kostenpost. Daarom is dit ook een goede uitgavepost om op te besparen. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat werknemers hun telefoon allemaal inleveren, er is een eenvoudige middenweg te bedenken. Door het nemen van een aantal maatregelen kun je er al voor zorgen dat je medewerkers wel kunnen blijven bellen en jij een leuk bedrag aan het einde van de maand overhoudt. 

Een tweede ronde

Vraag je medewerkers om hun telefoon langer te gebruiken dan dat nu de regel is. Vaak worden telefoons na twee jaar omgeruild voor een nieuw exemplaar. Dit terwijl de telefoons nog in prima staat zijn. Door ze nog een (aantal) jaren langer te gebruiken in combinatie met een sim only abonnement dalen de kosten enorm. Vaak vinden werknemers dit helemaal geen probleem aangezien het ze ook weer veel administratief gedoe scheelt. Ze hoeven immers geen simkaarten over te zetten, en apps opnieuw te installeren. 

Ander merk, zelfde kwaliteit

Mochten werknemers wel een nieuw toestel nodig hebben, dan is het ook interessant eens te kijken naar de minder reguliere merken. Naast Samsung en Apple zijn er namelijk ook nog andere merken die minstens zo goed zijn. Het voordeel is dat je dan niet de ‘naam’ betaalt en daardoor veel voordeliger uit bent. Denk aan telefoons zoals de xiaomi 11 pro. Een onbekende naam maar wel een telefoon van topkwaliteit, de camera is zelfs beter dan menig Apple of Samsung toestel. En de prijs? Precies, een stuk voordeliger.

Kortom, onderneem vandaag nog actie op het telefoniebeleid binnen jouw bedrijf. Vaak merken werknemers er niets of nauwelijks iets van, maar levert het op jaarbasis duizenden euro’s op. Makkelijk verdiend, toch? 

Gerelateerde artikelen

Back to top button