Ondernemen

5 tools die je kunt gebruiken bij het runnen van een vereniging 

Zit jij in het bestuur van een vereniging en heb jij veel administratie te doen? Dat kan op een gegeven moment een hele klus worden, mocht de vereniging steeds groter worden. Dit kan gaan om financiële administratie, maar natuurlijk ook om andere dingen, zoals het bijhouden van het aantal leden en hun gegevens of het organiseren van evenementen. In dit artikel bespreken we 5 tools die handig zijn om te gebruiken voor het runnen van een vereniging!

1. Online ledenadministratie

Ledenadministratie software van Procurios kun je gebruiken voor het bijhouden van het aantal leden van de vereniging en hun gegevens. Je kunt bijvoorbeeld de soorten lidmaatschappen die leden hebben overzichtelijk inzien en zien wanneer ze lid zijn geworden en hoe lang ze dus al lid zijn. Je kunt deze software ook gebruiken om persoonlijker met leden te communiceren en hen gepersonaliseerde ledenvoordelen te sturen. Uiteraard voldoet deze software aan de huidige eisen van de AVG. 

2. Boekhoudprogramma voor verenigingen 

Sommige verenigingen bestaan alleen uit vrijwilligers, maar er zijn ook verenigingen waarvan een deel wel uit betaalde medewerkers bestaat. Met software voor het boekhouden kun je zorgen dat de salarisadministratie soepel verloopt, zonder dat je er al te veel werk aan hebt. Een software die hier veel voor wordt gebruikt, is het boekhoudprogramma van AFAS. Met de uitgebreide controles zorgt de software ervoor dat er geen fouten worden gemaakt in de salarisadministratie. 

3. Software voor alle activiteiten binnen de vereniging 

Wil je liever een softwarepakket waarmee je alle taken op het gebied van de vereniging kunt uitvoeren? Dat is ook zeker mogelijk. De software van Easydus laat je snel en flexibel alle activiteiten binnen de vereniging beheren. Deze software maakt gebruik van een standaard platform dat wordt aangepast op de wensen van jouw vereniging. Je kunt deze software eenvoudig koppelen met je website, waardoor het direct waarde toevoegt voor leden en jou een hoop geld en tijd bespaart. 

4. Gratis softwarepakket 

Heb je een kleine vereniging of is er weinig tot geen budget voor het gebruiken van software? Dan is het natuurlijk fijn als je gratis gebruik kunt maken met CRM software voor jouw vereniging. Bitrix24 is een gratis tool pakket dat je kunt gebruiken voor CRM, communicatie en samenwerking binnen een vereniging. De app geeft je toegang tot zo’n 35 tools voor allerlei verschillende werkzaamheden binnen jouw vereniging, zoals CRM, documentbeheer, taakbeheer, projectmanagement, tijdbeheer en communicatie tussen leden. 

5. Software en website koppelen

Met de software van Genkgo zorg je voor een toekomstbestendige vereniging door middel van een goede koppeling tussen de website en de software. Je kunt deze tool onder andere gebruiken voor het opzetten van een nieuwsbrief voor leden, het beheren van bestaande leden, kaartverkoop voor evenementen en het betalen van contributie, indien dit van toepassing is voor jouw vereniging.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button