Ondernemen

4 goede redenen om te investeren in een heftruck

Als bedrijf kun je in allerlei dure bedrijfsmiddelen investeren, maar het geld groeit je niet op de rug. Je moet zorgvuldig overwegen wat op dit moment de meest zinnige investering is. Daarbij is het wel zo dat je breed moet analyseren wat een specifieke investering allemaal aan voordelen kan opleveren, want dat kunnen er meer zijn dat je in eerste instantie denkt. Neem nu bijvoorbeeld een heftruck. Handige apparaten, maar wat zijn nu goede redenen om als bedrijf te investeren in een voordelig geprijsde Still heftruck? We zetten vier van die goede redenen op een rijtje.

Optimaliseren van opslag

Heb je relatief veel goederen om op te slaan, maar maak je nog geen gebruik van heftrucks? Dan kan de investering in één of meerdere heftrucks ervoor zorgen dat je de ruimte in je magazijn efficiënter kunt benutten. Als je beschikt over een heftruck, kun je namelijk verticaal opslaan. Zo’n optimalisatie van opslag zorgt er voor dat je meer kunt opslaan zonder dat je de fysieke ruimte die daarvoor beschikbaar is hoeft uit te breiden. Gratis extra opslagcapaciteit dus, in feite.

Kostenbesparing op arbeid

De inzet van heftrucks kan uiteindelijk tot een kostenbesparing leiden. Niet alleen op de eerdergenoemde opslagruimte, maar ook op kosten voor arbeid. Het stelt je namelijk in staat om efficiënter te werken. Voor de taken die je met een heftruck uitvoert, zou je normaliter meerdere medewerkers nodig hebben die er ook nog eens langer over doen. Hierdoor heb je dus minder werknemers nodig om hetzelfde werk te kunnen verzetten.

Verhoging van de productiviteit

Voordat je medewerkers gaat ontslaan, kun je echter ook overwegen wat de investering in meerdere heftrucks je kan opleveren op het gebied van productiviteit. Omdat je met een heftruck sneller dezelfde taken kunt uitvoeren, kun je ook meer gedaan krijgen. Dat levert kansen op om groei te realiseren met je bedrijf. Maar voor die heftrucks heb je wel chauffeurs nodig, en wellicht zitten er daarvoor geschikte kandidaten onder je huidige medewerkers.

Afbeelding met wiel, kleding, band, voertuig

Automatisch gegenereerde beschrijving

Minder fysieke belasting, minder ziekteverzuim

Je kunt een heftruck ook gebruiken om de fysieke belasting voor je medewerkers te verminderen. Voor hen kan het een hele last schelen als ze niet meer alles zelf hoeven te tillen. Dat soort zware werkzaamheden leidt vaak tot lichamelijke klachten. Die zijn niet alleen hinderlijk voor de persoon in kwestie zelf, maar ook voor jou als werkgever, omdat ze kunnen leiden tot langdurig ziekteverzuim.

Er zitten dus allerlei interessante voordelen aan het investeren in een of meerdere heftrucks. Deze investering kan voorkomen dat je moet investeren in extra fysieke ruimte of meer personeel. Sterker nog, een heftruck kan in z’n eentje meer en sneller werk verrichten, en is dus efficiënter. Daarnaast voorkomt het overlaten van zware taken aan een heftruck ook lichamelijke klachten bij medewerkers en daarmee ook ziekteverzuim. De investering kan dus op meerdere fronten ook voor besparingen zorgen die ervoor zorgen dat je je heftrucks na een tijdje ook weer hebt terugverdiend, als je ze tenminste slim inzet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button