Hypotheek

Hoe kies je de juiste hypotheek uit?

Story Highlights
  • Kies de juiste hypotheek
  • Vergelijk de mogelijkheden
  • Let op de hypotheekrente

Wanneer je op zoek bent naar een koopwoning is de tijd dat je ook op zoek gaat naar een hypotheekaanbieder. Om het juiste huis te kiezen moet je diverse woningen bezichtigen en vaak op gevoel en inhoud weet je het wanneer je de perfecte woning gevonden hebt. Helaas gaat het bij het uitzoeken van een hypotheek net even anders. In dit artikel lees je hoe je de juiste hypotheek kan uitkiezen.

De rente

Als je een huis gaat kopen dan heb je vaak een lening nodig, die lening voor een woning wordt een hypotheek genoemd. Wanneer je een lening hebt betaal je over het geleende bedrag een rente, dat is bij een hypotheek net zo, dat is de hypotheekrente. De hoogte van hypotheekrente is afhankelijk van de hoogte van je maandelijkse hypotheeklasten. Hoe hoger de maandelijkse hypotheeklasten hoe hoger je hypotheekrente ook is.

De opbouw van de hypotheekrente

Geld lenen dat kost geld, niet alleen omdat je het geleende bedrag moet terugbetalen, maar ook de rente. Hoe hoog de hypotheekrente is dat ligt aan drie onderdelen: kosten, inkoopprijs en risico’s. De inkoopprijs is afhankelijk van de hypotheekaanbieder, ook zij betalen namelijk rente over de hypotheek. De hypotheek aanbieders lenen namelijk ook het geld bij centrale banken. Als je een lening afsluit zit er altijd een risico aan verbonden, bij een hypotheek wordt je woning als onderpand gebruikt. Een gedeelte van de hypotheekrente wordt door de hypotheekaanbieders ook gebruikt als winst. Dit komt doordat ook de hypotheekaanbieders kosten hebben net zoals ieder ander bedrijf.

Vergelijken van hypotheekrentes

Via hypotheek-rentetarieven.nl kan je in een oogopslag alle hypotheekrentes in een handig overzicht vinden. Dagelijks worden door de hypotheekaanbieders de actuele rentetarieven aangeleverd. Hierdoor heb je ten alle tijde een actueel overzicht met de hypotheekaanbieder met de laagste rente bovenaan.

Vergelijken van leningen

Als je een lening afsluit wil je natuurlijk altijd voordelig uitkomen en zeker weten dat je de goedkoopste lening hebt. Bij FX.nl worden alle aanbieders die krediet verschaffen vergeleken met elkaar, zodat er gekozen kan worden welke de voordeligste is. Als je ergens een lening voor nodig hebt, dan heb je vaak ook het geld op een korte termijn nodig. Via FX.nl duurt de aanvraag maar 10 minuten en ontvang je op korte termijn een offerte. Wel heb je onderstaande nodig bij je aanvraag:

  • Het exacte bedrag dat je wil lenen
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een bankafschrift van de bijschrijving van het salaris en afschrift van de woonlasten
  • Een loonstrook van je inkomen

Gerelateerde artikelen

Back to top button