Beleggen

Welke vorm van beleggen past bij jou?

Dat je er goed aan doet om te gaan beleggen, dat wordt steeds meer mensen wel duidelijk. Het is namelijk een manier om veel meer rendement uit je vermogen te halen. Het geld op een rekening stil laten staan is simpelweg geen goed idee. Dat neemt niet weg dat beleggen een parapluterm is geworden voor heel veel verschillende manieren waarop je jouw geld ergens in kunt investeren. Daarom is het ook belangrijk om te weten welke vorm het best bij jou past. Aan de hand van enkele kenmerken kom je daar snel achter.

Beleggen in financiële producten

De manier van beleggen die eigenlijk iedereen welk kent, is die waarbij je jouw geld steekt in financiële producten. Dat kan bijvoorbeeld om aandelen of obligaties gaan. Het kan echter ook gaan om bijvoorbeeld aandelenfondsen en trackers. Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je dit kan doen. Je kan het zelf doen, of met behulp van een specialist. Je kan het ook doen met een bepaald doel, bijvoorbeeld pensioen beleggen. Het is dus ook zo dat deze vorm van investeren bij heel veel verschillende doelgroepen kan passen.

Beleggen in klassieke grondstoffen

Een andere vorm van beleggen die heel veel mensen wel kennen is die waarbij je geld steekt in klassieke grondstoffen. Voorbeelden daarvan zijn goud en olie. Het is aantrekkelijk om hierin te beleggen door de mate van schaarste en de invloed die dit heeft op de prijs. Het werkt echter wel heel anders dan wanneer je met financiële producten aan de slag gaat en vraagt ook om wat meer specifieke kennis. Dit maakt het dus voor sommige kleine beleggers wat minder aantrekkelijk om ermee aan de slag te gaan. Gevorderden kunnen er juist goed aan verdienen.

Beleggen in fysieke objecten

Mensen die wel van wat risico houden, kunnen ook beleggen in fysieke objecten. De bekendste vorm is waarschijnlijk wel die van het investeren in kunst. Er zijn echter talloze interessante mogelijkheden. Special editions van bijvoorbeeld sneakers zijn tegenwoordig ook populaire opties. Ook beleggen in bepaalde soorten speelgoed doet het goed. Daarnaast is er al heel lang een markt in specifieke zeldzame objecten zoals honkbalplaatjes en spelkaarten uit spellen zoals Magic: The Gathering. Daar kan je ook het nodige mee bereiken. Alleen zijn deze markten wel wat lastig te volgen, dus het kan zijn dat je een verkeerde keuze maakt en veel verliest.

Laagdrempelig instappen

Je kan er ook voor kiezen om te beleggen op een hele simpele manier. Met de komst van cryptomunten en NFT’s is de drempel om te beginnen flink verlaagd. Je kan heel gemakkelijk online een account aanmaken en met een klein bedrag al instappen. Het leuke aan deze markten is dat ze behoorlijk volatiel zijn. Dat betekent dat er altijd veel beweging omhoog en omlaag is. Dat maakt dat er altijd veel actie is en dat het ook nog eens een element van spanning met zich meebrengt. Op die manier kan je er dus ook nog eens veel plezier aan beleven als je belegt in deze producten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button