Beleggen

Wat kan je doen met je spaargeld?

Spaargeld hebben is leuk, maar blijven sparen kan op een geven moment wel saai aanvoelen. Wist je dat je met je spaargeld veel meer kan doen tegenwoordig dan het simpelweg op de bank laten staan? In dit artikel lees je drie verschillende manieren wat je kan doen met je spaargeld. Van investeren in crypto, beheerd beleggen en investeren in aandelen van Bux. 

Crypto

Crypto oftewel cryptovaluta is de Engelse term van een digitale munteenheid. De meest bekende cryptovaluta in de wereld is de bitcoin. Crypto is in Nederland nu nog vooral een ruilmiddel en heeft niet de juridische status van geld, maar de voorspellingen voor de toekomst zijn anders. We begonnen immers vroeger ook niet gelijk briefgeld en elektronisch geld door middel van pinpassen. Er zijn diverse apps via waar je op een laagdrempeliger manier geld kan investeren in crypto. Een app die gebruik wordt en vaak genoemd wordt is Bitvavo. Via deze app leer je de statistieken te lezen en waar en hoeveel je kan investeren. Het is raadzaam om zelf ook op onderzoek uit te gaan en er rekening mee te houden dat als je een kleine investering doet je niet enorm grote bedragen direct moet verwachten. 

Beheerd beleggen

Een andere manier wat je met je spaargeld kan doen is, beheerd beleggen. Om goed te leren beleggen is het raadzaam om onderstaande vragen te beantwoorden, voordat je eraan begint:

  • Wat wil je inleggen?
  • Wat wil je er mee bereiken?
  • In hoeveel tijd wil je dat bereiken?

Samen met de beleggingsexperts wordt er gekeken naar alle soorten manieren van beleggen en welke aansluit bij jouw kwaliteiten en eisen. Op basis daarvan kan je het werk uit handen geven en het overlaten aan de experts. 

Bux

Wil je zelf leren beleggen dan is Bux de juiste manier. Niet alleen kan je leren beleggen in een soort pilot omgeving, maar ook je geld investering tot een bedrag van €100.000 us beschermd onder de voorwaarden van het DGS. Beleggen is nog nooit zo makkelijk geweest als via Bux, je kan zo je rekening openen zonder enige wachttijden of papierwerk, alles kan online en is op korte termijn beschikbaar om te starten met beleggen. Via Bux kan je commissievrij beleggen in de bedrijven waar jij in geloofd. Bux is nog niet wereldwijd beschikbaar maar groeit met de dag. In 2014 zijn ze gestart en inmiddels is het mogelijk om via Bux te beleggen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button