Beleggen

Wat is eToro en hoe werkt het?

Story Highlights
  • eToro is een toonaangevende broker
  • Bedrijf werd opgericht in Tel Aviv
  • Ondertussen heeft het 17 miljoen gebruikers

Als je aandelen wilt kopen, dan doe je zaken met een broker, zoals je een makelaar inschakelt als je een huis koopt. Een van de meest toonaangevende brokers is eToro, een wat men ook wel sociaal handelsplatform noemt. eToro biedt handelaren en beleggers ontzettend veel mogelijkheden.

eToro is toonaangevend in de brokerswereld

eToro is toonaangevend binnen de brokerswereld. Dat heeft een aantal oorzaken. Een daarvan is dat er geen commissie wordt geregeld. Bij de keuze die je maakt voor een broker dien je altijd goed naar de kosten te kijken. Bij de meeste brokers betaal je commissiekosten, bij investeren op eToro dus niet. Dit kan je behoorlijk wat geld besparen. Bovendien kun je met eToro handelen in tal van verschillende activa, kun je sociaal handelen en kun je het beleggingspatroon van de erkende belegger kopiëren. Bij eToro is je geld bovendien in vertrouwde en veilige handen.

Zeventien miljoen gebruikers in veertig landen

eToro had al in 2018 een waarde van liefst 800 miljoen dollar en het bedrijf werd al in 2007 in Tel Aviv opgericht. Dit deden de gebroeders Yoni en Ronen Assia, samen met David Ring. Na een pikstart heeft het nu kantoren in onder meer Limassol, Londen, Sydney, Hoboken, Hongkong en Beijing. Het bewijs dat eToro het al helemaal gemaakt heeft is wel dat al zeventien miljoen mensen een beroep op de diensten van de broker doen en die gebruikers zijn verdeeld over maar liefst veertig landen.

De broker is eveneens bekend om de innovaties en het niet berekenen van commissiekosten

eToro heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op het vergroten van de naamsbekendheid. Dat deed het onder meer door het sponsoren van bekende Engelse voetbalclubs. Het zegt ook voldoende over de bestedingsruimte van de onderneming. Werken met deze broker is gemakkelijk door de overzichtelijke interface. eToro staat eveneens bekend om de innovaties. Je kunt bij deze broker bovendien in eerste instantie gebruik maken van een demo account. Op die manier kun je zonder financiële risico’s leren wat het is om te gaan beleggen. En omdat de beleggingswereld niet altijd transparant is, is het maar beter om meteen goed beslagen ten ijs te komen en te zorgen voor voldoende kennis en ervaring.

De broker staat als zeer betrouwbaar te boek

Het is, kortom, prima zaken doen met deze als zeer betrouwbaar te boek staande broker. Het is niet voor niets de meest vooraanstaande broker van het moment. Dat zegt niet alles, maar wel heel erg veel in een wereld die bol staat van de concurrentie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button