Beleggen

Tips voor de beginnende crypto investeerder

Wil jij graag geld gaan investeren in crypto valuta zoals Bitcoin en Cardano? Dan is het belangrijk dat je ook een goed beeld hebt van hoe je dit moet doen. Als je niet precies weet wat je aan het doen bent, kun je al snel geld verliezen. Het investeren in crypto gaat voornamelijk over het voorspellen van de koers. Als je weet dat de Cardano koers gaat stijgen, koop je deze cryptomunt. Vervolgens ga je hem verkopen als de koers daadwerkelijk gestegen is. Hierdoor verdien je geld. Natuurlijk klinkt dit makkelijker dan het daadwerkelijk is. Met enkele tips kun je echter al wel een heel eind komen. Wij helpen je graag verder.

Hoe start je met investeren in crypto?

Voordat je kunt beginnen met het investeren in cryptovaluta, moet je enkele voorbereidingen treffen. Het is eerst belangrijk om een budget met jezelf af te spreken. Door met een budget of een specifiek geldbedrag te werken, voorkom je dat je teveel geld verliest. Vervolgens is het belangrijk dat je een crypto wallet hebt. Hierin kun je munten bewaren die je gekocht hebt. Wil je vervolgens gaan beginnen met het handelen van crypto? Dan maak je een account aan bij een handelsplatform zoals Bitvavo. Op dit platform kun je vrijwel alle cryptomunten kopen en verkopen. Door een gedeelte van je munten op het platform te zetten, kun je direct starten met het handelen in crypto. 

Houd de marketcap in de gaten!

Als je munten gaat aankopen, is het belangrijk dat je enkele aspecten in de gaten houdt. Allereerst is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de prijs van 1 munt. Doordat het aantal munten dat uitgegeven is bij een crypto valuta enorm verschilt, is de waarde per munt ook anders. Het is beter om te kijken naar de totale market cap van de munteenheid. Op deze manier krijg je een goed beeld van de waarde van de munteenheid. Vervolgens is het ook niet zo dat je moet kopen als de munt stijgt en moet verkopen als hij daalt. Er is namelijk altijd een reden waarom de munt stijgt of daalt. Dit hoeft niet te betekenen dat je direct moet kopen of verkopen. Doe er altijd goed onderzoek naar!

Diversificatie van je investering

Als je gaat beginnen met het handelen in crypto, is het belangrijk dat je totale portfolio niet uit een enkele munt bestaat. Als deze namelijk instort, ben je direct je hele investering kwijt. Het is om deze reden veel slimmer om meerdere munten in te kopen. Op deze manier is de kans groter dat je een winst behaald dan wanneer je gaat wedden op een enkele munt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button