BeleggenOndernemen

Ik wil beleggen maar waar start ik en wat is veilig

Je hoort steeds vaker mensen praten over investeringen en beleggen. Doordat er geen of nauwelijks nog rente over je vermogen op bank gegeven wordt, is het verstandig om te kijken naar andere mogelijkheden om je vermogen te laten groeien. Een daarvan is beleggen. Op deze manier zorg je ervoor dat je je vermogen voor je laat werken. Met evi van lanschot beleggen zorgt ervoor dat je op een veilige en goede manier je vermogen kunt beleggen, en zo je vermogen kunt laten groeien. In dit artikel vertellen wij je er graag meer over.

Hoe start je met beleggen?

Voordat je gaat starten met beleggen, is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van je financiële situatie. Het is namelijk belangrijk dat je precies weet hoeveel geld je kunt gebruiken om te beleggen. Het is altijd slim om te beleggen met geld dat je niet gebruikt. Daarnaast moet je ook altijd een buffer hebben voor als het iets minder gaat of als er een ongeluk gebeurd met bijvoorbeeld de auto. Vervolgens kun je op zoek gaan naar een manier om te beleggen. Je kunt bijvoorbeeld zelf gaan beleggen, maar je kunt er ook voor kiezen om een specialist voor je te laten beleggen.

Zelf beleggen of laten beleggen

Als je gaat starten met beleggen, kun je ervoor kiezen om zelf te beleggen of dit te laten doen door een specialist van Van Lanschot. Wanneer je zelf gaat beleggen, heb je alles zelf in de hand. Je kunt dan bijvoorbeeld de bedrijven kiezen waar je in wilt investeren en je kunt zelf het geld er weer uithalen als je genoeg winst hebt behaald. Dit is echter een proces dat veel aandacht vergt en je er veel mee bezig moet zijn. Als je kiest voor een specialist, hoef je dit niet zelf te doen. De specialist kiest de verschillende bedrijven en fondsen uit waar je in investeert. Vervolgens weet je zeker dat je een zo goed mogelijk rendement krijgt uit de beleggingen.

Hoe investeert de specialist?

Als je het geld laat beleggen door een specialist van Van Lanschot, heb je nog steeds de touwtjes in eigen handen. Je kunt namelijk zelf je beleggersprofiel kiezen. Dit profiel geeft aan of je veel of weinig risico wilt lopen met je investeringen. Als je veel risico loopt kan het rendement ook erg hoog zijn. Als je minder risico wilt lopen, wordt het rendement veelal ook lager. Daarnaast heb je ook de keuze in het soort beleggingen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je duurzaamheid een belangrijk onderwerp vindt. Je kunt de beleggingen dan ook hierop aan laten sluiten.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button