Beleggen

Cryptomunten kopen doe je zo

Het lijkt eenvoudig omdat steeds meer mensen het doen, maar cryptomunten kopen is bewerkelijker dan het lijkt. Je moet namelijk verschillende accounts aanmaken voordat je echt kunt gaan starten met het handelen in cryptovaluta. Wanneer je wilt starten met cryptocurrency is het raadzaam om eerst een account aan te maken bij een broker. Een broker is een bedrijf of onafhankelijk persoon wat financiële transacties namens een derde partij mogelijk maakt. Zo heb je niet alleen brokers voor cryptocurrency maar ook voor verzekeringen en vastgoed. Nadat je een account hebt aangemaakt bij zo’n broker kun je hier geld op storten. Je kunt dit heel eenvoudig doen via PayPal, iDEAL of je creditcard. 

Op zoek naar de juiste cryptomunten 

Nu je een account hebt aangemaakt bij een broker is het raadzaam om op zoek te gaan naar de juiste cryptomunten. De koersen rondom de verschillende cryptocurrency wisselen enorm. Het is dus belangrijk om te onderzoeken welke cryptomunten je het beste kunt kopen. Je wilt immers zoveel mogelijk winst maken met deze munten. De beste cryptomunten om te kopen zijn onder andere de Bitcoin, de Litecoin en de Ethereum. Natuurlijk zijn er ook nog andere cryptomunten waarin je kunt investeren, maar dit zijn verreweg de cryptocurrency waarin het meest geïnvesteerd wordt. 

Sla je munten veilig op 

Weet je welke cryptomunten je wilt kopen? Dan is het belangrijk dat je ook weet hoe je deze munten zo veilig mogelijk op kunt slaan. Je kunt je cryptocurrency het beste opslaan in een digitale portemonnee waar niemand anders toegang tot heeft. Zo’n portemonnee wordt ook wel een wallet genoemd. Je kunt kiezen voor een wallet die je offline op je computer zet of voor een fysieke wallet. Wanneer je kiest voor een fysieke wallet kan iemand alleen toegang tot deze digitale portemonnee krijgen door in te breken. Zo’n fysieke wallet is namelijk een soort kastje wat je aan je computer kunt koppelen. 

Ga zelf eerst op onderzoek uit 

Beginnen met cryptomunten kopen werkt ongeveer hetzelfde als beginnen met investeren in aandelen. Voor allebei geldt dat het verstandig is om eerst zelf op onderzoek uit te gaan. Een goede vriend kan wel tegen jou zeggen dat je cryptomunten moet kopen, maar dit moet ook wel iets zijn wat bij jou als persoon past. Dit is namelijk een wereld die continue in beweging is, waardoor het belangrijk is om deze ontwikkelingen bij te houden. Wanneer je dit niet wilt, kun je misschien beter investeren in iets anders. Wel is het altijd slim om te investeren in cryptomunten aangezien je spaargeld bij de bank weinig tot geen rendement meer oplevert. Waarom zou je dus van geld niet meer geld maken?

Gerelateerde artikelen

Back to top button