Beleggen

Cryptocurrency voor beginners: tips voor je gaat investeren

Wanneer mensen denken aan crypto, is ‘ingewikkeld’ waarschijnlijk een van de eerste dingen die in ze opkomen. Het concept bestaat al meer dan een decennium, maar velen hebben er nog steeds geen volledig begrip van – en wie kan het hen kwalijk nemen?

Toen Bitcoin in 2009 voor het eerst opkwam, trok het de aandacht van de financiële en technische industrie. Een hele tijd leek het de mensen niet te interesseren – totdat het in 2017 $ 19.783 per stuk begon te kosten. Sindsdien zijn er heel wat mensen op de trein van de trend gesprongen. 

Sinds het begin van crypto zijn er andere altcoins in de digitale ruimte verschenen om als concurrentie te dienen. Ethereum, Ripple, Litecoin en meer zijn ook stabiel geworden en de moeite waard om in te investeren, aangezien technologie het tijdperk van e-wallets en girale betalingen inluidt. 

Wees voorbereid op volatiliteit

Het is geen geheim dat cryptocurrency nog steeds niet zo stabiel is als de standaardvaluta’s. Kijk maar hoe diep de waarde van de munt vaak terugvalt. Je moet flexibel zijn met je beslissingen en nadenken over wat het beste is voor de huidige hoeveelheid activa die je hebt. Zelfs ervaren cryptohandelaren en -eigenaren hebben nog steeds geen geluk om de trends van deze virtuele munten onder de knie te krijgen.

Waag je in andere altcoins

Bitcoins zijn slechts een deel van het verhaal als het gaat om cryptocurrency. Als je al je eieren in één mand plaatst kun je sneller alles verliezen dan wanneer je je inzet spreidt. Doe je onderzoek en kijk welke munten het goed doen. De meeste brokers bieden tegenwoordig een breed aanbod aan crypto en altcoins aan. 

Investeer er voor de lange termijn in

Prijzen kunnen van dag tot dag behoorlijk dramatisch stijgen en dalen, en beginnende handelaren worden vaak misleid tot paniekverkopen wanneer de prijzen drastisch zakken. Cryptocurrencies zullen niet verdwijnen. Als je je  geld maanden of jaren achter elkaar op de cryptomarkt laat, kun je de beste beloningen krijgen.

Cryptocurrency voor beginners: tips voor je gaat investeren

Vermijd FOMO

Een van de prominente redenen waarom mensen hun rekeningen in investeringen opblazen, is de ‘Fear of Missing Out’. FOMO is een algemeen gevoel dat alle beleggers hebben, omdat niemand een kans op de markt wil missen. In een poging om van de markt te profiteren, verliezen ze hun focus en drijven ze af van hun handelsplannen.

FOMO komt meestal voort uit trends op sociale media, nieuws of geruchten die investeerders ertoe kunnen aanzetten roekeloze acties te ondernemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button