Beleggen

Beleggen niet iets voor alleen de rijken der aarde

Story Highlights
  • Beleggen kan al voor een paar tientjes per maand
  • Spreek met je zelf het risico af dat je bereid bent te lopen
  • Meer rendement dan op de sparrekening bij de bank

Toegegeven; de beleggingswereld is een tamelijk complexe wereld. Ga je zonder enige kennis van zaken de beurs op, dan kun je zomaar eens van een koude kermis thuiskomen. Voor je gaat beleggen is het dus zeer verstandig je eerst goed in te lezen en desnoods een korte cursus beleggen te volgen. Wij van FFIN.nl beleggen ook. Het is het ultieme bewijs dat beleggen niet alleen iets is voor alleen de rijken der aarde.

Basiskennis brengt je verder

Expert hoef je niet te zijn, een beetje basiskennis brengt je wel verder als je gaat beleggen. Belangrijk is om vooraf duidelijk te hebben welke  risico’s je bereid bent te nemen. Houd je altijd aan die afspraak met jezelf en verklaar die afspraak heilig. Dan kan het eigenlijk nooit tegenvallen.  Je hoeft beslist niet rijk te zijn om te  gaan beleggen, ook al zo’n misvatting. Al voor een paar tientjes in de maand kun je namelijk beleggen en rendementen scoren.

Kleine rendementen

Over rendement gesproken; dat heb je niet als jij je spaargeld op de spaarrekening bij je bank zet. Sterker nog; dit kan je zomaar geld kosten tegenwoordig. Rendement kun je wel halen door te beleggen. Wees ook vooral eerst tevreden met kleine rendementen. Ook als je weinig risico wilt nemen, kun je toch prima een leuke rendement verdienen op je aandelen. Het is overigens zeer verstandig om te beleggen met geld dat je echt over hebt. Niet dat straks je wasmachine stuk gaat en je geen geld hebt ene nieuwe te kopen.

Binnen een dag geregeld

Overigens is het zo dat je altijd op korte termijn je geld uit je fonds kunt halen. Uiteraard beleg je voor de langere termijn maar soms lopen zaken anders en moet jij je fonds verkopen. Geef je op een beursdag opdracht om je fonds te verkopen, dan is dat vaak al binnen een dag geregeld en heb je vaak nog dezelfde dag de beschikking over je geld. Dat bedrag kan uiteraard hoger maar ook lager zijn dan de oorspronkelijke inleg.

Gerelateerde artikelen

Back to top button