Beleggen

3 redenen om te investeren in een vakantiewoning!

Krijg jij ook altijd een goed gevoel als je nadenkt over de vakantie? Niet gek natuurlijk, aangezien de vakantieperiode door veel mensen als leukste periode van het jaar wordt gezien. Hoe leuk zou het zijn om een vakantiehuis te bezitten waar je ieder jaar zonder kosten naar toe kan gaan? Daarnaast kun je hier natuurlijk ook nog eens erg leuk aan verdienen, aangezien geld op de bank tegenwoordig niks meer oplevert. Second is de specialist van de Benelux op het gebied van vakantiewoningen, bezoek de site van Second Home of de beurs voor meer inspiratie of informatie. In dit blog bericht willen we je daarom meer vertellen over waarom je zou moeten investeren in een eigen vakantiewoning.

Een goedkope vakantie 

Het kopen van een vakantiehuis is in eerste instantie een goede investering om geld te verdienen. Door het verhuren van de vakantiewoning, kun je maandelijks een mooi bedrag verdienen. Dat is echter niet het enige voordeel wat je er mee behaalt. Je kunt namelijk ook ieder jaar zelf afreizen naar je vakantiewoning. Hierdoor heb je een zeer leuke vakantie voor een laag bedrag. De locatie is namelijk al van jezelf. Je hoeft hiervoor alleen maar een periode de woning niet te verhuren. Wil je meerdere keren per jaar op vakantie? Dat is gemakkelijk en snel geregeld met je eigen vakantiewoning! Koop je een vakantiewoning met een gegarandeerd rendement en via een verhuur beheerder, dan kunnen de regels voor eigen gebruik strenger zijn. Vraag dit goed na voordat je een tweede huis koopt!

Wil je zelf inspiratie opdoen over het kopen van een tweede huis of weten hoe je een vakantiewoning kunt financieren? Bezoek dan gratis de Second Home Beurs met deze uitnodiging van FFIN!

Geld op de bank levert niks op

Een andere reden om je geld te investeren in een vakantiewoning is dat geld op de bank tegenwoordig niks meer oplevert. Hierdoor verlies je in feite geld als je het op je rekening laat staan. Een vakantiewoning in een zonnig land of in Nederland zorgt ervoor dat je een goed rendement haalt op je investering. Vastgoed is daarnaast ook een stuk minder gevoelig voor inflatie. Je kunt er daardoor ook na enkele jaren voor kiezen om je vakantiewoning weer te verkopen. In veel gevallen krijg je er ook nog eens meer geld voor terug dan je initiële investering. 

Een zeer goed rendement behalen

Een van de belangrijkste voordelen van een vakantiewoning als investering kopen, is natuurlijk het rendement. Maar wat is nu een realistisch rendement voor een vakantiehuis? Het rendement van het vakantiehuis kan erg verschillen. Dit komt bijvoorbeeld door de plek van de woning en het aantal huurders dat je krijgt. In de meeste gevallen wordt de woning na verloop van tijd ook meer waard, waardoor je het met winst kan verkopen. Hierdoor kan een rendement van 4% per jaar zeker haalbaar zijn. Let er wel op dat er ook altijd onderhoudskosten aan de woning bijkomen. Tot slot staat een vakantiewoning gemiddeld de helft van het jaar leeg. Hier dien je rekening mee te houden met het berekenen van het precieze rendement voor jouw vakantiewoning.

Gerelateerde artikelen

Back to top button