BelastingBeleggenOndernemen

Maak de juiste keuzes met je vermogen

Story Highlights
  • Wil je rendement maken op je vermogen?
  • Ga in het vastgoed
  • Doe een schenking of kies voor filantropie

Heb je vermogen en wil je daar iets mee doen? Dan kun je echt alle kanten op. Je kunt je richten op crypto’s bijvoorbeeld, waardoor bijvoorbeeld de ADA koers voortaan voor jou interessant is. Er zijn echter meer manieren om rendement op je geld te maken, al vinden sommige mensen dat niet eens nodig. Lees hier over het maken van de juiste keuzes als het om jouw vermogen gaat.

Maak rendement op je vermogen door in crypto’s te gaan

Investeren in cryptovaluta is een optie die ervoor kan zorgen dat je rendement gaat maken op je vermogen. Het is dan wel zaak je goed te verdiepen in de crypto’s en behoorlijk wat tijd te investeren. Hoe actiever je namelijk bent, hoe groter de kans is dat je profiteert van koersschommelingen. Natuurlijk is de bitcoin interessant, ook de ether koers kan buitengewoon interessant zijn om te volgen. Het is maar een tip.

Besef ook dat er risico’s zijn aan investeren

Beleggen is iets wat je ook kunt overwegen. Het kan je een mooi rendement opleveren in elk geval, al kleven er ook risico’s aan. Wil je de risico’s beperken, kies dan voor een beleggingsfonds. Je kunt beleggen in onder meer aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, opties of een mix van dit alles. Ook hier vraagt het een tijdsinvestering wil je zelf met aandelen aan de slag.

Vastgoed en de zoektocht en de betrouwbaarheid van huurders

Investeren in vastgoed is ook een leuke optie. De investering is vaak redelijk voorspelbaar en het rendement prima. Je hebt met huur een relatief zekere bron van inkomsten en met de meerwaarde van het pand een kans op rendement over een langere termijn. Ook nu zijn er risico’s. Je moet immers een fikse eenmalige investering plegen en bent afhankelijk van huurders. Die moet je soms zelf zoeken en die kunnen onbetrouwbaar blijken.

Check eerst bij de belastingdienst

Voor sommige mensen is een rendement helemaal niet belangrijk. Zij schenken liever geld, bijvoorbeeld aan een naaste. Als je niet al te veel belasting wilt betalen dan is het wel belangrijk je eerst goed te verdiepen in de regels van de belastingdienst. Check wat de schenkvrijstellingen zijn. Elk jaar opnieuw bepaalt de belastingdienst tot welk bedrag je belastingvrij mag schenken. Hetzelfde geldt min of meer als je aan filantropie wilt gaan doen. Je geeft dan geld aan goede doelen of ondersteunt bepaalde initiatieven. Ook nu is het goed eerst even contact op te nemen met de belastingdienst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button