AlgemeenOndernemenVerzekering

Zakelijk een auto leasen

Is bij het uitvoeren van jouw werkzaamheden een auto onmisbaar? Of moet je dagelijks veel kilometers afleggen om op jouw werk te komen? Dan kan een auto van de zaak eigenlijk niet ontbreken. Het leasen van een zakelijke auto kan vergeleken worden met het huren van een auto. Je huurt als bedrijf namelijk voor een bepaalde tijd een zakelijke auto van de leasemaatschappij. Tegen een maandelijkse vergoeding kun jij vervolgens deze auto gebruiken.  

Welke auto ga je leasen? 

Wanneer je veel tijd in de auto doorbrengt, is het belangrijk dat je de auto fijn vindt. Je moet comfortabel in de auto zitten en hij moet plezierig rijden. Welke specifieke auto aan deze aspecten voldoet, valt zo niet te zeggen. Dit is namelijk heel persoonlijk. Gelukkig is het aanbod leaseauto’s groot. Hierdoor is er voor iedereen wel een passende lease auto te vinden. Je kunt leaseauto’s van uiteenlopende automerken in diverse modellen vinden. Het verschil tussen de diverse auto’s zit hem niet alleen in het merk. Maar je kunt er tegenwoordig ook voor kiezen om een elektrische auto te leasen. Je kunt daarmee met recht stellen dat het leaseautoaanbod heel divers is. Welke leaseauto heeft jouw voorkeur? 

Wat is de bijtelling? 

Wat is de bijtelling? 

Heb jij als werknemer een auto van de zaak? En wil je met jouw zakelijke auto ook privé kilometers kunnen rijden? Dan zal je hierover bijtelling moeten betalen. Een zakelijke leaseauto is in de basis vanzelfsprekend bedoeld voor zakelijke kilometers. Maar hoe zit dat dan als je na jouw werk even boodschappen wilt gaan doen met deze auto? Kan dat dan wel? In de basis mag je maximaal vijfhonderd kilometer privé met je zakelijke auto rijden. Wil je meer kilometers in je vrije tijd met je zakelijke auto rijden? Dan moet je hier extra voor gaan betalen. Wil je weten hoe veel je precies moet betalen? Ga dan online jouw bijtelling berekenen. Na het invullen van enkele gegevens wordt jouw bijtelling nauwkeurig voor je berekend. 

Alle voordelen op een rijtje 

Het zakelijk leasen van een auto heeft vooral financieel veel voordelen. Zo kun je de zakelijke kilometers die je rijdt fiscaal aftrekken. Dit geldt overigens niet voor private lease. Dit financiële voordeel geldt enkel voor zakelijke leaseauto’s. Rijd jij veel zakelijke kilometers? Dan is het zakelijk leasen van een auto dus serieus het overwegen waard. Met deze optie kun je namelijk veel geld besparen. Daarnaast heeft een zakelijke leaseauto als voordeel dat je precies weet waar je aan toe bent. Geen onverwachte hoge kostenposten. Maar duidelijkheid vooraf. Dat is wat je van zakelijk leasen kunt verwachten. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button