AlgemeenOverig

Wat ben je kwijt aan een notaris

Dat je een notaris moet betalen als je er naar toe gaat dat is niet meer dan normaal. Die vrouw of man doet ook gewoon haar of zijn werk en moet er de kost mee verdienen. Toch kunnen de kosten van een notaris inhuren voor diverse diensten hoog oplopen. Je hebt het dan bijvoorbeeld over de kosten samenlevingscontract opmaken. 

De verschillen in prijs

De kosten die je kwijt bent kunnen per notaris ontzettend uiteen lopen. Waar dit precies aan ligt is ons eigenlijk een raadsel. Het enige wat we op dit moment kunnen bedenken is dat het kantoor waar een notaris op werkt heel erg verschillend is. Zijn er voor de notaris bijkomende kosten zoals huur van een kantoorpand en het schenken van espresso in plaats van een bak gewone koffie. Dit zijn vanzelfsprekend kosten die doorberekend worden naar de klant toe. Het werk wat ze verrichten zal veelal hetzelfde zijn. Een goedkopere notaris is niet per definitie slechter dan een dure notaris. 

Waar vind je goede notarissen?

Er zijn door heel Nederland genoeg goede notarissen te vinden. Waar je op moet letten is de service die de notaris verleent. Zoek bijvoorbeeld naar Notaris Almere als je in Almere woont. Woon je ergens anders dan kan je natuurlijk je plaatsnaam even aanpassen naar de jouwe zodat je alsnog erachter kan komen wat de kosten zo gemiddeld zijn.

Ga niet over 1 nachtje ijs

Vraag offertes aan bij verschillende notarissen om er zo achter te komen wat de prijsverschillen zijn. Een offerte aanvragen is vrijblijvend en zullen vaak geen kosten aanzitten. Je hoeft dus echt niet voor de eerste de beste te gaan. Kijk goed naar wat de notaris te bieden heeft zodat je daar een goede keuze uit kunt maken. Kijk naar een notaris die bekend is met het vakgebied wat jij nodig hebt. Als je een notaris nodig hebt omtrent een samenlevingscontract kan het heel goed zijn dat wanneer jij er een nodig hebt omdat je een huis gaat kopen je een andere notaris moet gaan nemen. 

Toezicht op notarissen

Notarissen worden gecontroleerd door Bureau Financieel Toezicht. Dit is een bureau wat erop toeziet dat de regels die gelden worden aangehouden door een notariskantoor. Een notariskantoor wordt dan bezocht door een auditoren. Aan de hand van een aantal criteria die zijn opgesteld wordt er dan gekeken of dat het kantoor nog voldoet aan de kwaliteitseisen die gesteld worden. Ze bekijken tijdens zo een controle ook enige dossiers om een goed beeld te kunnen vormen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button