Algemeen

Overstappen? Dat is vaak makkelijker dan je denkt

Hoeveel abonnementen heb jij lopen? Twee, drie? De kans is groter dat het er vijf of meer zijn. Veel ervan zijn voor diensten waar je zo aan gewend bent er de beschikking over te hebben, dat je er vaak nauwelijks bij stilstaat dat je er een abonnement voor hebt lopen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan internet of telefonie: de normaalste zaak van de wereld dat je daar altijd de beschikking over hebt. Toch is het goed om de abonnementen die je hiervoor hebt lopen zo nu en dan eens kritisch te bekijken. Overstappen naar een andere provider is namelijk niet alleen makkelijk, het kan je ook nog eens geld schelen.

Welke abonnementen heb je precies?

Wist je dat de meeste mensen helemaal niet zo goed weten hoeveel abonnementen ze nu eigenlijk precies hebben lopen? Daarom is het goed om te beginnen met deze eens in kaart te brengen. Heb je een krant of een tijdschrift? Een abonnement voor telefonie en/of internet? Hoeveel mobiele telefoonabonnementen zijn er in huis? En op welke streamingdiensten ben je allemaal geabonneerd? Heb je misschien nog andere services lopen, bijvoorbeeld voor gratis bezorging bij bepaalde winkels, of een maandelijks pakket aan producten dat je automatisch toe wordt gezonden? Sportschool? Museumjaarkaart?

Het zal je vaak verbazen hoeveel abonnementen je in de loop der tijd eigenlijk hebt afgesloten. Heb je ze allemaal nog steeds nodig, gebruik je ze allemaal nog steeds? En kun je het prima betalen? Dan is er niets aan de hand. Zo niet, dan is het goed om er eens kritisch naar te kijken en de abonnementen die je beter stop kunt zetten direct te beëindigen. 

Alle providers op een rijtje

Abonnementen voor telefonie en internet hebben we bijna allemaal wel nodig. Dat betekent echter niet altijd dat je huidige abonnement ook de beste keuze is. Het is goed om zo nu en dan even te kijken of je nog steeds goed zit. Jouw internet vergelijken met dan van andere aanbieders. Je kunt jouw internetsnelheid eens met glasvezel vergelijken, en zien of overstappen de moeite waard is. Of je concentreert je juist meer op de kosten, als je dat het belangrijkst vindt.

Overstappen lijkt vaak een hoop gedoe, maar valt in de praktijk doorgaans reuze mee. Providers hebben hier standaardprocedures voor, die je vaak gemakkelijk terug kunt vinden. Er zijn zelfs providers die een overstapservice bieden. Stap je naar hen over, zeggen zij vervolgens je oude abonnement voor je op, en zorgen ze ervoor dat alles goed verloopt. Een stuk makkelijker dan je denkt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button