Algemeen

Famke Louise vermogen

Story Highlights
  • Officieel is ze zangeres en vlogger
  • Inkomsten rond de zes ton per jaar
  • Korte relatie met Ronnie Flex

Wie kent niet Famke Louise? Ze heeft nadrukkelijk voor- en tegenstanders. Zeker is echter dat ze met zeker haar muziek al behoorlijk wat geld verdienden. Maar wat verdient ze dan en wat is haar vermogen? We proberen hier een inschatting te geven, want Famke Louise geeft ons geen inkijkje in haar bankgegevens.

Veel inkomsten komen uit de muziek

Laten we maar meteen naar de inkomstenkant kijken. Duidelijk is dat Famke Louise vooral leeft van de muziek. Haar nummers vind je op onder meer Spotify en You Tube. De nummers van Famke zijn populair en worden veel beluisterd, en dan hebben we het over tientallen miljoenen keren. Dat, zo zeggen kenners, levert haar al snel tussen de 30.000 en 40.000 euro op. Daarnaast heeft ze ook nog haar optredens, ook goed voor duizenden euro’s per maand. En zo kunnen de inkomsten zomaar oplopen tot 50.000 euro per maand, goed voor zes ton per jaar. En dan vergeten we nog even de sponsordeals die ze heeft. Daarvoor krijgt ze geld of spullen. Aan de andere kant heeft Famke Louise ook een team van specialisten om zich heen. Ook die moeten betaald worden natuurlijk. Dat gaat er dus nog af.

Video’s over mode en schoonheid

Famke Louise werd geboren in 1998 in Amsterdam als Famke Louise Meijer. Officieel is ze vlogger en zangeres. Ze heeft al vanaf 2006 een kanaal op You Tube. De video’s hebben vooral mode en schoonheid als onderwerpen. De grote doorbraak in de muziek vond plaats in 2017. Ze scoorde toen snel twee hits met ‘Op me Monnie’ en ‘Vroom’. Aanvankelijk gebruikte Famke het You Tube kanaal om slechte grappen met haar vrienden te laten zien. Die grappen vielen echter niet echt in de smaak. Vervolgens ging ze video’s opnemen over mode en schoonheid, begon ze met vloggen en plaatste ze eveneens haar muziek op You Tube.

Tussen de 350.000 en 400.000 abonnees

Eind 2018 nam ze een rigoureus besluit en verwijderde ze behalve de muziekvideo’s al haar 200 opgenomen video’s. Nu plaatst ze alleen nog muziek, en af en toen een vlog. Ondertussen echter, zijn er wel tussen de 350.000 en 400.000 mensen geabonneerd op haar You Tube kanaal.

Regelmatig op televisie te zien

Famke Louise was en is regelmatig op de televisie te zien. Meest recent was het onderwerp corona. Met haar opvatting joeg ze nogal wat mensen tegen zich in het harnas. Ze deed echter veel meer. Ze name ze deel aan ‘Models in Paris; het echte leven’ en nam ze deel aan Expeditie Robinson, waar ze als tweede moest vertrekken. Ze nam deel aan ‘De Jongens tegen de Meisjes’ en aan ‘Jachtseizoen’ van Stuk TV. Er verschenen al twee documentaires bij Videoland over het leven van Famke Louise en ze was even jurylid van Hollands Next Top Model. Ze had een rol in de korte film ‘Hitte’ en deed mee aan The Masked Singer.

Korte relatie met Ronnie Flex

Ze scoorde daarnaast een hit met ‘Fans’, een nummer dat ze samen opname met Ronnie Flex. ‘Fans’ had een miljoen weergaven op één dag en kwam op de hoogste positie van de Single Top 100 en de Mega Top 50. Overigens had ze kortstondig een relatie met Flex. Daar zette ze in het voorjaar van 2019 echter een punt achter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button