Algemeen

Energie besparen in en om huis

Story Highlights
  • Let vooral op de kleine dingen
  • Haal de lader uit het stopcontact
  • Zorg voor goede isolatie

Energie besparen is vaak een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen willen besparen op de energierekening, maar slechts weinig mensen vinden dat het ze ook daadwerkelijk lukt. Toch zijn er een aantal manieren die het besparen een stuk makkelijker kunnen maken. Een grote reden waarom besparen op de energierekening vaak lastig is, is omdat veel mensen simpelweg niet weten dat zelfs de kleinste zaken energie verbruiken. Ook weten maar weinig mensen dat je door te vergelijken en overstappen op een energiecontract met lagere tarieven een heel stuk goedkoper uit kunt zijn.

Let op de kleine dingen

Het is belangrijk om hele kleine zaken die maar een kleine hoeveelheid energie per keer verbruiken niet te onderschatten. Over een heel jaar verdeeld scheelt het namelijk enorme bedragen. Een voorbeeld is het aan laten staan van het licht of de verwarming wanneer dat niet nodig is. Al laat je het licht maar 10 minuten onnodig aanstaan, al die 10 minuten bij elkaar opgeteld leiden uiteindelijk tot een hoge energierekening. Hetzelfde geldt voor de verwarming. Een andere tip is om apparatuur, of het nou je tablet, telefoon of laptop is, direct uit het stopcontact te halen als deze is opgeladen. Sommige mensen verwijderen de lader uit het apparaat, maar laten deze in het stopcontact zitten. Ook dit kan leiden tot onnodig energieverbruik.

Isolatie en spaarlampen

Zelf de verwarming niet te hoog zetten is uiteraard slim, maar de verwarming minder energie laten verbruiken kan ook door goed te isoleren. Veel woningen beschikken tegenwoordig al over een goede isolatie. Bij het verhuizen is het dan ook een aanrader hier op te letten. Overstappen op spaarlampen is ook een vorm van bezuinigen. Hierbij betaal je misschien wat meer voor de lampen, maar je maakt een goede investering om de energierekening wat lager te krijgen.

Vergelijk en stap over

Tot slot is het belangrijk dat je een energiecontract hebt met lage energietarieven. Je kunt nog zo veel besparen als je wilt, wanneer je voor de energie die je verbruikt te veel betaalt ben je alsnog niet zuinig genoeg. Het advies is dan ook om diverse energiecontracten met elkaar te vergelijken. Kijk op deze manier welk contract het voordeligst is voor jou. Vergelijk je energie. Via vergelijkingssites bekijk je gemakkelijk alle energieleveranciers in NL en kies jij de maatschappij die het beste bij jou past. Zonder te vergelijken kun je er lastig achter komen welke leverancier het goedkoopst is voor jou en zonder naar de leverancier met de goedkoopste tarieven te gaan blijf je te veel betalen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button