Algemeen

Betalen met een kredietkaart is geen probleem dankzij prepaid credit cards

Wanneer je iets via het internet wil bestellen, zijn de betaalmogelijkheden soms beperkt. Webshops uit het buitenland aanvaarden vaak geen gewone debetkaart, enkel een kredietkaart. Indien je een credit card wil aanvragen, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen en bovendien gaan er ook vaak kosten mee gepaard. Gelukkig zijn er alternatieven.

Ga voor een PCS Mastercard

Vandaag de dag kan je ook prepaid credit cards aanvragen. Het grote voordeel hierbij is dat je geen bankrekening moet openen waarbij je bepaalde gegevens moet koppelen aan de credit card. Je hoeft enkel de kaart aan te vragen en zodra je een betaling wil doen met een kredietkaart, moet je de kaart opwaarderen. Dit kan je gewoon via het internet doen. Daarna kan je zonder problemen de betaling uitvoeren. Een voorbeeld van een prepaid credit card is een PCS Mastercard

Een ander voordeel van een prepaid krediet kaart is dat je geen gegevens moet achterlaten. Je kan betalingen volledig anoniem doen. Bovendien moet je ook geen maandelijkse of jaarlijkse rente betalen op deze kaart. Daarnaast heb je een beter zicht op wat je juist uitgeeft aangezien je niet meer kan uitgeven dan het bedrag dat je vooraf op de kaart hebt gezet. Zo kan je ook besparen op uitgaven aangezien je enkel kan uitgeven wat je hebt. Het is ook een ideale manier om kinderen te leren omgaan met geld en een credit card. 

Ook een paysafecard kopen is een mogelijkheid

Indien je geen prepaid credit card wil kopen, kan je ook een paysafecard kopen. De werking is ongeveer hetzelfde als een credit card, maar een paysafecard is eerder een digitale kaart of voucher met een pincode van zestien cijfers. In tegenstelling tot bij een credit card kan je deze kaart ook als cadeaukaart geven. Ze is namelijk op heel wat webshops een bruikbaar betaalmiddel. 

Belangrijk om te weten is dat er na twaalf maanden een vergoeding van drie euro wordt aangerekend voor het gebruiken van je kaart. Dit wil zeggen dat je drie euro cadeau krijgt omdat je de kaart gebruikt. Waar je bij een gewone krediet kaart geld moet betalen om het te gebruiken, krijg je bij de paysafecard geld. Wie wil dit nu niet?

Een nadeel van een paysafecard is dat je het bedrag waarmee je de kaart wil opwaarderen niet kan kiezen. Je hebt slechts keuze tussen 10, 25, 50 of 100 euro. Na betaling krijg je de kaart met code toegestuurd via het opgegeven e-mailadres.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button